ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/02/2021 20:13 EET | Updated 26/02/2021 20:22 EET

Ενταση στην Αθήνα σε πορεία για τον Κουφοντίνα - Καταγγελίες για αστυνομική βία

Οι αστυνομικοί - σύμφωνα με τις καταγγελίες - έσπρωξαν κόσμο σε σκαλοπάτια ενώ έκαναν χρήση χημικών σε εσωτερικό χώρο του Μετρό.

Eurokinissi
.

Μπορεί το απόγευμα τής Παρασκευής η συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας, να μην ήταν από τις πιο πολυπληθείς και να μην έγιναν επεισόδια μεγάλης έκτασης, αλλά για ακόμα μία φορά οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τις αρχές για χρήση υπερβολικής βίας από την πλευρά των αστυνομικών.

Eurokinissi

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και οι διαδηλωτές κατέβηκαν την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια. Εκεί, στα σκαλοπάτια που οδηγούν στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, την ώρα που οι διαδηλωτές φαίνεται πως αποχωρούσαν, απαθανατίστηκαν τα λεπτά της έντασης.

Eurokinissi

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκσφενδόνισαν προς τους αστυνομικούς αντικείμενα, με τους ένστολους να απαντούν χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους, αλλά και χημικά.

Eurokinissi

Οι αστυνομικοί - σύμφωνα με τις καταγγελίες - έσπρωξαν κόσμο στα σκαλοπάτια, ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση του χημικού, μέσα στον σταθμό σε εσωτερικό χώρο.

 

Eurokinissi

Λίγα λεπτά νωρίτερα, προκλήθηκε και επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Αστυνομικός των ΜΑΤ, μάλιστα, έκανε χρήση χημικού προς τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτορεπόρτερ.