ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/10/2020 09:09 EEST | Updated 13/10/2020 12:21 EEST

Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το «Όρουτς Ρέις»

Σε απόσταση περίπου 35 ναυτικών μιλίων νότια του Καστελλόριζου.

ASSOCIATED PRESS

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Όρουτς Ρέις» έκλεισε το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού λίγο πριν τις 10 το πρωί: Το τελευταίο στίγμα του εντοπίζεται σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

Το σκάφος απέπλευσε τη Δευτέρα από το λιμάνι της Αττάλειας ενώ είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το πλοίο εκινείτο νοτιοδυτικά σε κλοιό τουρκικών φρεγατών. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμία πρόκληση «στο χώμα»: Η Ελλάδα θα επαναφέρει στους Ευρωπαίους το θέμα της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον ενημέρωσε, επισημαίνοντας ότι θα θέσει στη Σύνοδο της Πέμπτης τη νέα αυτή μονομερή ενέργεια, που αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Επίσης, υποδέχεται την Τρίτη τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος επισκέπτεται Αθήνα και Λευκωσία για συνομιλίες με την ελληνική και την κυπριακή ηγεσία, με αντικείμενο την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ δεν θα μεταβεί και στην Τουρκία, μολονότι οι πληροφορίες μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσαν για περιοδεία του στο τρίγωνο Αθήνα – Λευκωσία -Άγκυρα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ)