ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/07/2020 12:32 EEST

Εως 300 ευρώ το ταξιδιωτικό voucher ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

Το Υπουργείο Τουρισμού θεσμοθετεί και το Υπουργείο Οικονομικών εντάσσει άμεσα στο φορολογικό νομοσχέδιο.

ASSOCIATED PRESS

Είχε εξαγγελθεί από καιρό, ότι πέραν των 30 εκατ. του προγράμματος «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ, και των 30 εκατ. του προγράμματος «Τουρισμός Για Ολους», του Υπουργείου Τουρισμού, δύο προγράμματα που αφορούν τον εσωτερικό τουρισμό, δηλαδή τους Ελληνες εν Ελλάδι, θα υπάρξει κι ένα ακόμη μέτρο στήριξης του ελληνικού τουρισμού.

Το λεγόμενο ταξιδιωτικά voucher, «κλείδωσε» σε ποσό έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Πλέον, το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου, φέρνει άμεσα προς διαβούλευση και προς ψήφιση, τη συγκεκριμένη διάταξη και το μόνο που περιμένουμε, είναι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να καθοριστεί το συνολικό ποσό που θα δοθεί, το οποίο θα κυμαίνεται από 10 – 20 εκατ. ευρώ.

Το ταξιδιωτικό voucher θα ισχύσει για τις διακοπές του 2020 και θα έχει τον ίδιο τρόπο εφαρμογής και τα υπόλοιπα voucher που δίνουν οι επιχειρήσεις προς τους εργαζόμενους και αφορούν είτε καύσιμα, είτε αγορά από supermarkets, με τη διαφορά ότι τώρα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνάψουν συμφωνίες με αντίστοιχες επιχειρήσεις τουρισμού (ακτοπλοϊκές, αεροπορικές, ξενοδοχεία, εστιατόρια).

Πολύ σημαντικό κίνητρο για τη χρήση αυτού του νέου «εργαλείου», αποτελεί η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή voucher.

Πεποίθηση του Υπουργείου Τουρισμού, είναι ότι τα voucher αξίας έως 300 ευρώ, ενθαρρύνουν εμπράκτως τον εσωτερικό τουρισμό και ενισχύουν παράλληλα την ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του κλάδου εξαιτίας του COVID-19.

Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μια σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό.

Sponsoed post