ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/09/2019 09:57 EEST

ΕΟΤ: Στόχος περισσότερα έσοδα ανά επισκέπτη και θεματικός τουρισμός

Το 2020 ο Οργανισμός συμπληρώνει 70 χρόνια και προτείνει να γίνει «Έτος Ελληνικού Τουρισμού».

ΕΟΤ
Η προέδρος κα Άντζελα Γκερέκου & ο Γ.Γ. κ Δημήτρης Φραγκάκης.

Σε προηγούμενο άρθρο, παρουσίασα αναλυτικά τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ενός Οργανισμού που ιδρύθηκε το 2019, συνέβαλε στην καλύτερη εικόνα του ελληνικού τουρισμού, ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει την ταυτότητά του, με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και με ασαφή προσανατολισμό.

Η νέα διοίκηση του Οργανισμού, ξεκινά μια φιλόδοξη προσπάθεια, ωστόσο όλα υπάγονται και στις προθέσεις του Υπουργείου Τουρισμού, που ελέγχει τον ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τη νέα πρόεδρο του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου, «η αύξηση των εσόδων και της ποιότητας στον τουριστικό κλάδο με την προώθηση σύγχρονων πρακτικών βιωσιμότητας καθώς και η αξιοποίηση των νέων ψηφιακών εργαλείων προβολής, είναι προτεραιότητα για τον ΕΟΤ.»

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόεδρος, παρουσία του νέου γενικού γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, κατέθεσε συνοπτικά τις προτάσεις της για το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΤ επισημαίνοντας την ανακήρυξη του έτους 2020, ως «Έτος Ελληνικού Τουρισμού», με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΕΟΤ.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, αναφέρθηκε στην «ενιαία ατζέντα» προβολής της Ελλάδας, που βασίζεται στην αειφόρο ανάπτυξη σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνολογικές δυνατότητες και εξειδίκευση ανά Περιφέρεια.

Κύριος στόχος του νέου πλαισίου λειτουργίας του ΕΟΤ είναι η αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη με τη διαμόρφωση σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και την μεθοδική προβολή τους για καλύτερα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση και προβολή και των 13 Περιφερειών, στην προώθηση του θεματικού τουρισμού και συνολικά της Ελλάδας ως τόπου διοργάνωσης μεγάλων πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών γεγονότων διεθνούς χαρακτήρα.

Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής τουριστικής πρότασης, διεθνώς, με σεβασμό στο περιβάλλον.

«Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε κοντά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τις προτάσεις και τις δημιουργίες τους, ώστε μαζί με πρόσωπα διεθνούς κύρους να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στην ενίσχυση της οικονομίας με διαφάνεια και μεθοδικότητα,» τόνισε η Αντζελα Γκερέκου.

Sponsored Post