ΔΙΕΘΝΕΣ
07/05/2019 07:33 EEST

ΗΠΑ: 7 φαλακροί αετοί και ένας μπούφος της Βιρτζίνια πέθαναν από δηλητηρίαση

Το 2016 13 αετοί πέθαναν στην ίδια περιοχή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

HuffPost
GETTY IMAGES

Οι αρχές στην πολιτεία του Μέριλαντ ερευνούν τον θάνατο ενός μπούφου της Βιρτζίνια και εφτά φαλακρών αετών, που προήλθαν από δηλητηρίαση. Παράλληλα μεγάλος αριθμός αετών βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι.

Το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Μέριλαντ, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ζητάει από το κοινό, την οποιαδήποτε πληροφορία, που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση των θανάτων που έγιναν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, στις κομητείες Κεντ και Τάλμποτ.

Οι αρχές πιστεύουν πως τα πουλιά δεν ήταν ο ακριβής στόχος. Αντιθέτως θεωρούν πως οι αλεπούδες και τα ρακούν ήταν ο στόχος, μέσω δηλητηριασμένου δολώματος, με την τοξική ουσία καρμποφουράν. Οι αετοί ήταν παράπλευρη απώλεια της όλης ενέργειας, καθώς έφαγαν από το δηλητηριασμένο κουφάρι των ζώων. 

Σύμφωνα με την αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US, ο μπούφος της Βιρτζίνια δεν θεωρείται από τα πουλιά που χαρακτηρίζονται ως σαρωτές. Ετσι το πιο πιθανό σενάριο για τον θάνατο αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό των υπόλοιπων πουλιών, θεωρείται η περίπτωση κατά την οποία τα δόλωμα με το δηλητήριο να βρέθηκε εκτεθειμένο, από απερισκεψία, με αποτέλεσμα να υπήρχε πρόσβαση τόσο από άλλα ζώα ακόμα και από ανθρώπους.

Την 1η Μαρτίου έξι αετοί πέθαναν, με μεγάλο αριθμό να βρίσκονται σοβαρά τραυματισμένοι.

Στις 3 Απριλίου, οι αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα σε τηλεφωνική κλήση καθώς τρείς ακόμα αετοί, με εμφανή σημάδια δηλητηρίασης, βρέθηκαν ανήμποροι να πετάξουν και σε κατάσταση λήθαργου, αφού προηγουμένως είχαν φάει από το κουφάρι δηλητηριασμένης αλεπούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, ο ένας από τους φαλακρούς αετούς έχασε την μάχη με την ζωή ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν μετά από θεραπεία ελεύθεροι.

Να σημειωθεί πως ο αρχηγός της αστυνομίας του τμήματος Φυσικών Πόρων της πολιτείας του Μέριλαντ, Μπράιαν Αλμπερτ, δήλωσε στην εφημερίδα The Washington Post, πως παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και το 2016, όταν 13 αετοί πέθαναν πάλι μετά από δηλητηρίαση, στην ίδια ακριβώς περιοχή.

 Πηγή: HuffPost US, The Washington Post