ΔΙΕΘΝΕΣ
02/11/2019 09:58 EET

ΗΠΑ: Αποχώρησε από την «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπέτο Ο' Ρουρκ

Δεν έχει συγκεντρώσει την αναγκαία χρηματοδότηση.

ASSOCIATED PRESS

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματός του για την αμερικανική προεδρία Μπέτο Ο’Ρουρκ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα διεκδίκησης, τονίζοντας πως δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει την αναγκαία χρηματοδότηση για να συνεχίσει την εκστρατεία του.

«Οι υπηρεσίες μου προς την χώρα δεν θα είναι ως υποψήφιος, ούτε ως διεκδικητής. Το να το παραδεχθώ τώρα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όσων συμμετέχουν στην εκστρατεία μου. Είναι προς το καλύτερο συμφέρον του κόμματος στην προσπάθειά μας να ενωθούμε γύρω από έναν διεκδικητή της προεδρίας. Και είναι προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας», τόνισε ο Ο’Ρουρκ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο 47χρονος Ο’Ρουρκ, που είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα καθώς παρ’ ολίγον να εκλεγεί Γερουσιαστής στο Τέξας το 2018, διεκδίκησε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο, τα χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας του και η έλλειψη ικανής χρηματοδότησης, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί. Με την αποχώρησή του Ο’Ρουρκ παραμένουν πλέον 17 υποψήφιοι στην κούρσα της διεκδίκησης για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα διεκδικήσει ξανά την εκλογή του στη Γερουσία του χρόνου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)