ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2019 12:20 EET

ΗΠΑ: Αγνόησε τα σφυρίγματά του και αυτός την ακολούθησε, τη βίασε και την έπνιξε

Ο δράστης ήταν έξω με αναστολή, έχοντας καταδικαστεί σε φυλάκιση για ένοπλη ληστεία.

ASSOCIATED PRESS

Ένας άνδρας που κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού στην υπόθεση του στραγγαλισμού μιας 19χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Σικάγο αποφασίστηκε να κρατηθεί χωρίς εγγύηση κατά τη διάρκεια ακρόασης στο δικαστήριο, όπου εισαγγελείς είπαν στον δικαστή πως ομολόγησε την επίθεση.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο Ντόναλντ Θέρμαν κατηγορείται επίσης για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Ρουθ Τζορτζ, το πτώμα της οποίας βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο αυτοκίνητο της οικογένειάς της, που ήταν σταθμευμένο σε γκαράζ στο campus της σχολής.

 

 

Ο εισαγγελέας είπε πως ο Θέρμαν θύμωσε επειδή η Τζορζ αγνοούσε τα σφυρίγματά του, και την ακολούθησε στο γκαράζ, όπου προχώρησε σε σεξουαλική επίθεση και την σκότωσε. Ο 26χρονος ήταν έξω με αναστολή, έχοντας εκτίσει δύο χρόνια στη φυλακή, από μια ποινή έξι ετών για ένοπλη ληστεία.

 

 

Σύμφωνα με το NBC Chicago, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα γκαράζ, με περιπολίες από φύλακες σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα- καθώς και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το CNN, η οικογένεια της Τζορτζ ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία του campus το Σάββατο, και το τηλέφωνό της εντοπίστηκε στο γκαράζ κοντά στη βιβλιοθήκη της σχολής. Όταν αστυνομικοί έφτασαν εκεί, τη βρήκαν στο πίσω κάθισμα.

 

 

«Ο κατηγορούμενος θύμωσε επειδή την αγνοούσε» είπε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το WLS. «Πήγε πίσω από το θύμα, την άρπαξε από τον λαιμό από πίσω με λαβή. Με τα χέρια του ακόμα γύρω από τον λαιμό του θύματος, την έσυρε από το έδαφος και άνοιξε την πόρτα του πίσω καθίσματος».