ΗΠΑ: Επαθε λύσσα από νυχτερίδα που κρυβόταν στη θήκη του iPad

Απορίας άξιον πως βρέθηκε εκεί.
michjh via Getty Images

Ενας άνδρας, ηλικίας 86 ετών, έπαθε λύσσα, αφού τον δάγκωσε μια νυχτερίδα που έχει σφηνωθεί ανάμεσα στο πίσω μέρος του iPad του και στην θήκη του.

Ο Ρόι Σίβερτσον, από το Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι είχε στα χέρια του το τάμπλετ για περίπου μία ώρα, όταν το τρομακτικό πλάσμα ξεπρόβαλε το κεφάλι του και τον δάγκωσε.

Ο συνταξιούχος είπε ότι αισθάνθηκε ένα τσίμπημα, προσθέτοντας: «Κοίταξα, και η νυχτερίδα έβγαινε από εδώ, ανάμεσα στο κάλυμμα και το πίσω μέρος του iPad».

«Και τότε σηκώθηκα, και άρχισα να την πιέζω μέχρι που την έβγαλα έξω» πρόσθεσε.

Το επόμενο πρωί ο Σίβερτσον είπε ότι η νυχτερίδα ήταν ακόμα εκεί και ζωντανή, αλλά πέθανε αργότερα το ίδιο βράδυ.

«Τότε ήξερα ότι μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα» τόνισε.

Αμέσως πήγε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις και διπαιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τη λυσσασμένη νυχτερίδα.

Οι γιατροί του είπαν ότι θα γίνει καλά ωραία, αν και παραμένει ένα μυστήριο πώς το πετούμενο θηλαστικό μπήκε στο σπίτι του και στην θήκη του iPad.

«Ισως ήξερε τον κωδικό μου» είπε αστειευόμενος ο ηλικιωμένος.

Αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς την απαραίτητη θεραπεία, η λύσσα μπορεί να οδηγήσει σε νόσους του εγκεφάλου και θάνατο καθώς ο ιός επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, κεφαλαλγία, αδυναμία και δυσφορία και η ασθένεια μπορεί επίσης να προκαλέσει ψευδαισθήσεις και δυσκολία στην κατάποση.

Ολα τα θηλαστικά μπορούν να μεταφέρουν λύσσα, αλλά είναι πιο συνηθισμένη σε σκύλους, νυχτερίδες, ρακούν και αλεπούδες.

Η θεραπεία περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την απολύμανση του τραύματος, μια σειρά εμβολίων κατά της λύσσας και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα φάρμακο που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη.

πηγή: Skynews

Πήγαινε στην αρχική σελίδα