ΗΠΑ: Εστελνε πόρνες, βαποράκια και πολλούς άλλους στο σπίτι οικογένειας επί 15 μήνες

Εμμονή σε άλλο επίπεδο.
Associated Press

Ενας άνδρας από τη Χαβάη κατηγορείται ότι τρομοκρατούσε μια οικογένεια με απειλές και ανεπιθύμητες παραδόσεις στο σπίτι τους στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όπως αναφέρει το BBC, ο Λόρεν Οκαμούρα, 44 ετών, έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους - από κλειδαράδες μέχρι εμπόρους ναρκωτικών και ιερόδουλες - στο σπίτι της άτυχης οικογένειας για περισσότερο από ένα χρόνο.

Τα θύματα «μαρτύρησαν» από την «ακραία διαδικτυακή διαμάχη», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελας Τζον Χούμπερ.

Ο Γουολτ Γκίλμορ, η σύζυγός του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, που ζούσαν μαζί τους, είχαν επανειλημμένα στοχοποιηθεί για πάνω από 15 μήνες στο σπίτι τους, κοντά στο Salt Lake City, με απειλητικά μηνύματα και ταχυδρομικές αποστολές μέσω διαδικτύου.

Ορισμένες από τις αποστολές αυτές περιλάμβαναν ναρκωτικά και πόρνες. Αλλες αφορούσαν σε τυχαίες παραδόσεις ή υπηρεσίες, όπως υδραυλικές και ξυλουργικές εργασίες, κοπή δέντρων και ρυμουλκήσεις.

Σε μια περίπτωση, μια ομάδα εφήβων οδήγησε από το Αϊντάχο μέχρι την Γιούτα προκειμένου να πουλήσει τα αλιευτικά εργαλεία στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη του σπιτιού. Σε μια άλλη περίπτωση, ένα άτομο με προβλήματα υγείας νόμιζε πως το θύμα της απάτης θα τον μετέφερε οδικώς στο Πόρτλαντ αλλά αμφότεροι έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν τι είχε συμβεί.

Associated Press

Ο Γκίλμορ δήλωσε ότι οι διαπληκτισμοί του με τους θυμωμένους εργολάβους, ταχυμεταφορείς, πόρνες και προαγωγούς ήταν «τρομακτικές». Κάποιοι από τους επισκέπτες τους είχαν φτάσει μέχρι την πόρτα του για να βρουν χαμένα κατοικίδια ζώα και τελικά έμαθαν πως είχαν πέσει ομαδικώς θύματα της απάτης.

Η αστυνομία υπολογίζει ότι 500 ανεπιθύμητοι επισκέπτες πήγαν στο συγκεκριμένο σπίτι από τον Αύγουστο του 2018, αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη της κατοικίας να τοποθετήσει μια μεγάλη πινακίδα ακριβώς απέξω, η οποία ανέγραφε: «είμαστε όλοι θύματα αυτής της απάτης» και ζητούσε από τους επισκέπτες να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Ο δράστης συνελήφθη από ομάδα του FBI στη Χαβάη την περασμένη Παρασκευή. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για επιθέσεις και παρακολούθηση μέσω διαδικτύου.

Ο Οκαμούρα, μεταξύ άλλων, έστειλε στην κόρη του Γκίλμορ μηνύματα στα οποία της έγραψε να «κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό» και να «αυτοκτονήσει για να να κάνει χάρη στην οικογένειά της».

Θύτης και θύμα γνώριζαν ο ένας τον άλλον, αλλά το κίνητρο πίσω από την παρενόχληση είναι ασαφές.

Ο 44χρονος είχε εντοπιστεί ως βασικός ύποπτος τον Ιανουάριο, αλλά χρειάστηκαν περίπου 11 μήνες μέχρι οι ερευνητές να συγκεντρώσουν αρκετά στοιχεία εναντίον του, καθώς χρησιμοποιούσε εφαρμογές κρυπτογράφησης όταν επικοινωνούσε με τα θύματά του.

Ο Γκίλμορ λέει ότι ξέρει γιατί η οικογένειά του ήταν στοχευμένη, αλλά δεν θέλει να το συζητήσει μέχρι τη δίκη, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό Hawaii News TV.

Πηγή: BBC