ΔΙΕΘΝΕΣ
12/09/2018 18:15 EEST

ΗΠΑ: Εθισμένοι στα ηλεκτρονικά τσιγάρα οι έφηβοι -Τα μέτρα του FDA για την «επιδημία»

Mark Blinch / Reuters

 Ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει την απαγόρευση των  αρωματισμένων με γεύσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων, λόγω των διαστάσεων «επιδημίας» που έχει πάρει η χρήση τους στους νέους, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Οργανισμού.

Σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο επίτροπος Σκοτ Γκότλιμπ ανέφερε ότι θα επανεξεταστεί η πολιτική που προέβλεπε ότι οι κατασκευαστές αρωματισμένων ηλεκτρονικών τσιγάρων έπαιρναν προέγκριση για την κυκλοφορία των προϊόντων τους.

Ο Γκότλιμπ ανήγγειλε τις επόμενες κινήσεις στις οποίες θα προβεί ο οργανισμός, προκειμένου να μειώσει τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων σε νέους.

Τα στοιχεία του 2018 είναι ανησυχητικά, σύμφωνα με την Washington Post., καθώς δείχνουν 75% αύξηση στη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από μαθητές γυμνασίου, σε σχέση με το 2017.

Ο FDA ήδη έστειλε 12 προειδοποιητικές επιστολές σε εταιρείες που έχουν παραπλανητικές ετικέτες στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

«Βλέπουμε σαφή σημάδια ότι η χρήση νεολαίας ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας» δήλωσε ο Γκότλιμπ. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια ολόκληρη νέα γενιά να εθιστεί στη νικοτίνη».

(Με πληροφορίες από Reuters, Washington Post)