ΔΙΕΘΝΕΣ
09/11/2019 19:17 EET | Updated 09/11/2019 19:17 EET

ΗΠΑ: Ισοβίτης «πέθανε» πριν 4 χρόνια και τώρα ισχυρίζεται ότι εξέτισε την ποινή του

Και ζητά την απελευθέρωσή του.

Caspar Benson via Getty Images

Ένας άνδρας στις φυλακές των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως έχει ήδη εκτίσει την ποινή του επειδή «πέθανε» πριν 4 χρόνια λόγω ασθένειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Sky News, ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1997 σε ισόβια κάθειρξη μετά τον ξυλοδαρμό ενός άνδρα μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τον Μάρτιο του 2015 αρρώστησε άσχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν στην ζωή 5 φορές.

Ο Σράιμπερ είχε υπογράψει εντολή μη αναζωογόνησης (DNR) πριν αρκετά χρόνια, αλλά το ιατρικό προσωπικό κάλεσε τον αδερφό του στο Τέξας, ο οποίος τους είπε ότι αν υποφέρει να του χορηγήσουν κάποιο παυσίπονο αλλιώς να τον αφήσουν να πεθάνει, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Έτσι οι γιατροί του τοποθέτησαν ορό και έκαναν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ, εκμεταλλευόμενος αυτήν την περίσταση, προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.  Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη».

«Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» δήλωσαν οι δικαστές.

πηγή: sky