ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2018 14:13 EEST | Updated 12/06/2018 15:34 EEST

ΗΠΑ: Μητέρα έλυσε το «μυστήριο» της παράλυσης της 5χρονης κόρης της όταν εξέτασε το κεφάλι της

gabort71 via Getty Images

Πανικό προκάλεσε στην μητέρα της, Τζέσικα Γκρίφιν, η ξαφνική παράλυση της πεντάχρονης κόρης της, Κέιλιν, το πρωί της Τετάρτης: Η μικρή δεν μπορούσε να σταθεί όρθια, ενώ επίσης δυσκολευόταν να μιλήσει και – νωρίτερα- να ξυπνήσει.

Η μητέρα έψαξε την κόρη της, και, ανασηκώνοντας τα μαλλιά της, είδε ένα τσιμπούρι «θαμμένο» στο δέρμα της κεφαλής, να έχει φουσκώσει από το αίμα της μικρής. Το έβγαλε και το έβαλε σε σακούλα, και μετά πήγε την κόρη της στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της είπαν ότι επρόκειτο για περίπτωση παράλυσης από τσίμπημα τσιμπουριού.

«Μετά από πολλές εξετάσεις αίματος και αξονική τομογραφία...διέγνωσαν παράλυση από τσιμπούρι. Για το όνομα του Θεού, ψάχνετε τα παιδιά σας για τσιμπούρια, είναι πιο συχνό στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες» έγραψε σε post της στο Facebook την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Washington Post, η παράλυση προκαλείται από θηλυκά τσιμπούρια που ετοιμάζονται να κάνουν αυγά. Όταν το τσιμπούρι έχει τραφεί με αίμα και έχει «θαφτεί» στο δέρμα, εκκρίνει μια νευροτοξίνη στον ξενιστή. Τα συμπτώματα μπορούν να εκδηλωθούν μέσα σε 5-7 μέρες από τη στιγμή που το τσιμπούρι αρχίζει να τρέφεται. Η παράλυση αρχίζει στα πόδια και μετά προχωρά στα άνω άκρα. Μπορεί να εκδηλωθεί ως κούραση, μούδιασμα και μια αυξανόμενη δυσκολία κίνησης, ενώ στα μεταγενέστερα στάδια γίνεται δυσκολότερο για το θύμα να κουνήσει τη γλώσσα ή το πρόσωπο. Εάν δεν γίνει κάτι, κάποια στιγμή καθίσταται αδύνατη η αναπνοή.

Η παράλυση είναι πιο κοινή στα ζώα, που δεν μπορούν να ψάξουν για τσιμπούρια πάνω τους, αλλά και τα παιδιά είναι ευάλωτα, εξαιτίας της μικρότερης σωματικής τους μάζας και επειδή τα τσιμπούρια μπορούν να κρύβονται ευκολότερα στα μακριά μαλλιά.

Η τρίχρονη κόρη της Αμάντα Λιούις πέρυσι είχε δυσκολίες στο να σταθεί όρθια- και η μητέρα της ανέβασε ένα βίντεο στο Facebook, που είχε ευρεία απήχηση στο Διαδίκτυο.

Γενικότερα μιλώντας, μετά την αφαίρεση του τσιμπουριού, ο ξενιστής επανέρχεται στα κανονικά του- και αυτό έγινε και με τη μικρή Κέιλιν.

Sponsored Post