ΔΙΕΘΝΕΣ
11/09/2019 07:19 EEST

ΗΠΑ: Ο δίχρωμος αστακός που εμφανίζεται μια φορά στα 50 εκατομμύρια

Η εικόνα του εντυπωσιάζει.

Associated Press

Ενας ψαράς στα ανοικτά του Μέιν των ΗΠΑ αλίευσε έναν εξαιρετικά σπάνιο δίχρωμο αστακό την Παρασκευή - ένα εύρημα που εντοπίζεται μια φορά στα 50 εκατομμύρια.

Το χρώμα του είναι διχοτομημένο ακριβώς στη μέση -  είναι μαύρος στο ένα του μισό και κόκκινος στο άλλο, σύμφωνα με το CNN.

Το μοναδικό χρωματικό του μοτίβο είναι πιθανό να οφείλεται σε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, δήλωσε ο επιστήμονας ειδικός σε θέματα αλιείας Ματ Ταλουχάουζερ.

Ο καπετάνιος Ντάριλ Ντανχαμ, που βρήκε το δίχρωμο καρκινοειδές κοντά στο Στόνινγκτον, ένα σύμπλεγμα νησιών νοτιοδυτικά του Μπαρ Χάρμπορ, το δώρισε στο κέντρο παράκτιας αλιείας του Mέιν.

Εκεί δεν θα είναι μόνο του. Το μελανέρυθρο αρσενικό θα συμπληρώσει ένα κουαρτέτο πολύχρωμων καρκινοειδών που εκτίθενται ήδη στο κέντρο του Μέιν. Πρόκειται για δύο «παρδαλούς» αστακούς του είδους  calico - οι οποίοι εμφανίζονται μια στα 30 εκατομμύρια - και ένα γαλάζιο αστακό, με πιθανότητες εμφάνισης μια στα 2 εκατομμύρια.

Ο σπάνιος αστακός θα περάσει ένα μικρό διάστημα στη δεξαμενή του κέντρου, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγγίξουν το κέλυφός του, πριν το προσωπικό τον ευχαριστήσει για την προσφορά του και τον απελευθερώσει στον κόλπο της Νέας Αγγλίας όπου εντοπίστηκε.

Πηγή: CNN