ΔΙΕΘΝΕΣ
10/06/2020 22:30 EEST | Updated 10/06/2020 22:49 EEST

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο εμπνευστής του Crossfit μετά τα σχόλια για τον Φλόιντ

Η απολογία του και η εξήγηση που (δεν) έδωσε.

whitephotoroma via Getty Images

Ο εμπνευστής και Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκρατορίας του Crossfit, Γκρεγκ Γκλάσμαν, παραιτείται μετά την οργή που προκάλεσε με τα σχόλιά του για τις εθνικές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ κατά της φυλετικής αδικίας και της αστυνομικής βίας.

Οπως δήλωσε, αποφάσισε να αποσυρθεί αφού «δημιούργησε ρήγμα στην κοινότητα του Crossfit και άθελά του πλήγωσε πολλά από τα μέλη της».

«Εκείνοι που με γνωρίζουν ξέρουν ότι το μοναδικό μου ζήτημα είναι η επιδημία χρόνιας νόσου», δήλωσε. «Γνωρίζω ότι το Crossfit είναι η λύση σε αυτήν την επιδημία και ότι το Crossfit HQ και το προσωπικό του λειτουργούν ως διαχειριστές των συνεργατών Crossfit παγκοσμίως. Δεν μπορώ να αφήσω τη συμπεριφορά μου να εμποδίζει τις αποστολές των κεντρικών γραφείων ή των συνεργατών μας».

Το Crossfit έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη την τελευταία εβδομάδα - πρώτα επειδή οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων δήλωσαν ότι ήταν απογοητευμένοι από την αποτυχία της εταιρείας να εκδώσει γρήγορα μια δήλωση αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές ή υποστήριξης για τους μαύρους αθλητές, όπως έκαναν δεκάδες εταιρείες τις ημέρες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Στη συνέχεια, το Σάββατο, ο Γκλάσμαν δημοσίευσε αρκετά αμφιλεγόμενα tweets που αναφέρονταν στο θάνατο του Φλόιντ και στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο Γκλάσμαν επέκρινε μια δήλωση από το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας που αποκαλούσε τον ρατσισμό ένα ζήτημα δημόσιας υγείας.

Πηγή: CNN