ΔΙΕΘΝΕΣ
11/03/2021 10:14 EET

ΗΠΑ: Πρώτα σκότωσε την γυναίκα του και ύστερα είπε στα παιδιά να ανοίξουν τα δώρα τους

«Η μαμά κατέστρεψε τα Χριστούγεννα. Μέθυσε και κατέστρεψε τα Χριστούγεννα».

Σε δίκη οδηγήθηκε ένα άντρας από την νότια Καλιφόρνια με την κατηγορία της δολοφονίας της συζύγου του τα Χριστούγεννα του 2011. Τίποτα το πρωτότυπο θα πει κανείς. Και όμως η ιστορία που ξετυλίχθηκε μέσα στο δικαστήριο άφησε τους πάντες άφωνους, όταν άκουσαν πως ο κατηγορούμενος ζήτησε από τα παιδιά του να ανοίξουν τα δώρα τους μπροστά στην σωρό της μητέρας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γούλιαμ Γουάλας, 39 ετών αντιμετωπίζει κατηγορία για δολοφονία πρώτου βαθμού, της συζύγου του Ζαζέλ Πρέστον, 26 ετών. Στο παρελθόν είχε υπάρξει τρόφιμος των φυλακών αφού την είχε δείρει μετά από καυγά.

«Αυτή η Χριστουγεννιάτικη ιστορία δεν έχει καλό τέλος και δυστυχώς δεν είναι απλώς μια ιστορία, αλλά είναι πραγματικότητα », είπε η βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Όραντζ, Χέδερ Μπράουν.

Η εισαγγελία υποστήριξε ότι ο Γούλιαμ Γουάλας και η Ζαζέλ Πρέστον πήγαν στο πάρτι ενός γείτονα την παραμονή των Χριστουγέννων που κατέληξε, για άλλη μία φορά σε έντονο καυγά. Μάλιστα ο Γούλιαμ Γουάλας το επιβεβαίωσε σε μέλη της οικογένειας της Πρέστον, λέγοντας πως κατά την επιστροφή στο σπίτι χειροδίκησε εις βάρος της «ελαφρώς».

Το πρωί των Χριστουγέννων, ο Γουίλιαμ Γουάλας μετέφερε το άψυχο κορμί της συζύγου του στο καθηστικό, το τοποθέτησε στον καναπέ, της έβαλε γυαλιά ηλίου και στην συνέχεια είπε στον γιό του και στην κόρη του, ηλικίας 3 και 8 ετών αντίστοιχα ότι, «η μαμά κατέστρεψε τα Χριστούγεννα. Μέθυσε και κατέστρεψε τα Χριστούγεννα». 

Ακολούθως τους ζήτησε να ανοίξουν τα δώρα που τους είχαν πάρει.

Από την αναφορά της αστυνομίας, όταν το ΕΚΑΒ ήρθε την βρήκε ξαπλωμένη στον καναπέ. Κατά την έρευνα που έγινε βρέθηκε αίμα της Ζαζέλ Πρέστον σε όλο το διαμέρισμα, τρύπες στους τοίχους ενώ και μία πόρτα είχε αφαιρεθεί από τους μεντεσέδες.

Ο ίδιος ο Γουίλιαμ Γουάλας υποστηρίζει πως η γυναίκα του έπεσε σε γυάλινο τραπέζι ενώ ήταν μεθυσμένη.

Να σημειωθεί ότι η Ζαζέλ Πρέστον λίγες μέρες πριν το περιστατικό είχε εγγραφεί στο πανεπιστήμιο Σάιπρες, (Cypress College) με την ελπίδα να γίνει σύμβουλος ενδοοικογενιακής βίας.

Ο Γούλιαμ Γουάλας βρίσκεται προφυλακισμένος, με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων εδώ και εννέα χρόνια. Αν τελικά κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 25 χρόνια έως ισόβια.