ΔΙΕΘΝΕΣ
30/08/2019 08:19 EEST

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Φλόριντα και Τζόρτζια λόγω του κυκλώνα Ντόριαν

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το φαινόμενο ενδέχεται να έχει ενισχυθεί στην κατηγορία κινδύνου 4.

NASA NASA / Reuters

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, κήρυξε την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της Πολιτείας, που γειτονεύει με τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει στην περιοχή ο κυκλώνας Ντόριαν, ο οποίος αναμένεται να πλήξει τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Η απόφαση αυτή αφορά τις 12 από τις 159 Κομητείες της Τζόρτζια. Ο Κεμπ εξήγησε ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους» των παράκτιων περιοχών των νοτιοανατολικών ΗΠΑ.

ASSOCIATED PRESS

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την ευρύτερη κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών της Πολιτείας, αλλά και τη δυνητική καταφυγή στη βοήθεια του ομοσπονδιακού Κράτους.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε ήδη κηρύξει σε 26 Κομητείες σε ολόκληρη την Πολιτεία.

ASSOCIATED PRESS

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο κυκλώνας Ντόριαν ενδέχεται όταν πλήξει περιοχές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4, τη δεύτερη ισχυρότερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον. Αυτή τη στιγμή, ο κυκλώνας Ντόριαν κατατάσσεται στην κατηγορία 1 και κινείται προς τις Μπαχάμες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Πολωνία εξαιτίας του κυκλώνα Ντόριαν.

Πηγή: ΑΠΕ