ΔΙΕΘΝΕΣ
30/07/2020 08:39 EEST | Updated 30/07/2020 08:50 EEST

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 βουλευτές και γερουσιαστές φέρονται να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό

Υποχρεωτική πλέον η μάσκα για τα μέλη και το προσωπικό της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Chip Somodevilla via Getty Images

Τουλάχιστον 13 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας - επτά Ρεπουμπλικάνοι και έξι Δημοκρατικοί - έχουν βρεθεί θετικοί ή εικάζεται ότι έχουν νοσήσει από την COVID-19, από την έναρξη εξάπλωσης της πανδημίας, μέσα στο 2020.

Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Λούι Γκόμερτ, είναι το τελευταίο μέλος του Κογκρέσου, που διαγνώστηκε χθες, Τετάρτη. Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν ασυμπτωματικός, ενώ όλα τα άλλα μέλη των δύο νομοθετικών σωμάτων που είχαν νοσήσει, έχουν αναρρώσει.

Από την νόσο COVID -19 φέρονται να νόσησαν εκτός του Γκόμερτ οι βουλευτές Μόργκαν Γκρίφιθ, Τομ Ράις, Νιλ Νταν, Τζο Κάνινγκαμ, Μάικ Κέλι, Μάριο Ντίαζ-Μπαλάρτ, Μπεν Μακάνταμς, Νίντια Βελάσκεζ, Σεθ Μούλτον και οι γερουσιαστές Τιμ Κέιν, Μπομπ Κέισι και Ράντ Πολ.

Υποχρεωτική η μάσκα στη Βουλή των Αντιπροσώπων 

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε ότι τόσο τα μέλη όσο και το προσωπικό της Βουλής των Αντιπροσώπων υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες στη διάρκεια της πανδημίας.

Τα μέλη του σώματος θα επιτρέπεται να βγάζουν τις μάσκες όταν μιλούν από το βήμα απευθυνόμενα στην ολομέλεια, δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ