ΔΙΕΘΝΕΣ
28/01/2020 11:56 EET

ΗΠΑ: Βασάνισε και σκότωσε πέντε από τα νεογέννητα παιδιά του

Ηταν στη φυλακή για άλλα εγκλήματα και οι αρχές ετοιμάζονταν να τον αφήσουν ελεύθερο.

ASSOCIATED PRESS

Ενας πατέρας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που επρόκειτο να βγει από τη φυλακή, κατηγορείται για τις δολοφονίες πέντε νεογέννητων παιδιών του πριν από πολλά χρόνια, σε μια υπόθεση που ο τοπικός σερίφης δήλωσε ότι τον στοιχειώνει για δεκαετίες.

ASSOCIATED PRESS

Ο Πολ Πέρεζ, 57 ετών, καταδικασμένος για εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης και με βαρύ ποινικό μητρώο, κατηγορείται τώρα για το θάνατο των παιδιών του, που γεννήθηκαν από το 1992 έως το 2001, ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα, την ίδια ημέρα που επρόκειτο να αφεθεί ελεύυερος από την κρατική φυλακή στο Ντελάνο.

Ο σερίφης έκανε λόγο για «απερίγραπτο κακό», αν και δεν έχει καθοριστεί το κίνητρο των δολοφονιών.

Μια έρευνα για ανθρωποκτονία ξεκίνησε την άνοιξη του 2007, όταν ένας ψαράς βρήκε σε αποσύνθεση μερικά μέρη από τη σορό ενός βρέφους ηλικίας 3 μηνών.

Το άψυχο σώμα του παιδιού ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα και πλαστικό κάλυμμα και τοποθετημένο μέσα σε ένα ψυγείο, που είχε βυθιστεί από το βάρος μεταλλικών αντικειμένων σε μια άρδευση.

ASSOCIATED PRESS

Μια αυτοψία έδειξε ότι το βρέφος είχε πεθάνει από τραύμα που είχε προκληθεί από βαρύ αντικείμενο. Είχε σπασμένο κρανίο και πριν από το θάνατό του είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα στα πλευρά και αλλού.

Οι αρχές κατάφεραν μόλις πρόσφατα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του θύματος, χρησιμοποιώντας μια εκτεταμένη βάση δεδομένων DNA. Με τις νέες πληροφορίες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μικρός Νίκο είχε αδέλφια: ένας ο οποίος είναι σίγουρα νεκρός και άλλοι τρεις που πιστεύεται ότι επίσης είναι νεκροί αλλά οι σοροί τους δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

ASSOCIATED PRESS

Ο Περέζ κατηγορείται και για τις πέντε δολοφονίες, οι οποίες φαίνεται πως συνοδεύτηκαν από βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών.

Οι αρχές ανέφεραν ότι τα αδέλφια του Νίκο ήταν επίσης σε βρεφική ηλικία και δολοφονήθηκαν από τον πατέρας τους την περίοδο μεταξύ 1992-2001.

Ο Πέρεζ καταδικάστηκε αρχικά σε δύο χρόνια φυλάκισης το 1990 για σεξουαλική επίθεση. Εχει επίσης εκτίσει πολλά χρόνια στη φυλακή για κλοπή οχημάτων και άλλα αδικήματα.

ASSOCIATED PRESS

Αγνωστο παραμένει εάν ο Πέρεζ έχει άλλα παιδιά ή αν όλα τα μωρά που σκότωσε είχαν την ίδια μητέρα.

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post