ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/03/2019 12:03 EET | Updated 26/03/2019 15:49 EET

Επεισόδια έξω το δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου μεταξύ αστυνομικών και Ρομά μετά το θάνατο επίδοξου ληστή

Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 35χρονο.

Newsone

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο 35χρονος κάτοικος του χωριού Σολομός, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο Ρομά που πήγε να κλέψει κότες από το σπίτι του.

Ομάδες Ρομά πολιόρκησαν το δικαστικό μέγαρο και προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 35χρονο.

Σύμφωνα με το eKorinthos.gr, συγγενείς του νεκρού διαρρήκτη επιτέθηκαν σε ένα φίλο του 35χρονου και εκσφενδόνισαν αντικείμενα προς τους οικείους του ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάρχει και ένας τραυματίας που φέρεται να είναι ηλικιωμένος. Τα δικαστήρια εκκενώθηκαν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει από νωρίς το πρωί το κτίριο. Ωστόσο, οι Ρομά κατάφεραν και έφτασαν σχεδόν μέχρι την είσοδο, ενώ επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας αντικείμενα και πέτρες.

Ακολούθησαν συμπλοκές ανάμεσα στις ομάδες Ρομά και τους αστυνομικούς.

Έξω από το μέγαρο βρέθηκαν και κάτοικοι του Σολωμού Κορινθίας, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του 35χρονου, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά.

Ο Αλ. Κούγιας μίλησε για την υπόθεση του 35χρονου και τόνισε ότι πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο, με λευκό ποινικό μητρώο, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν τις Αρχές. 

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά του πτώματος σε κοντινό λατομείο, είπε πως ήταν πράξη απελπισίας και πανικού καθώς και στο αυτοκίνητα υπήρχαν αίματα αλλά και στο σημείο που αφέθηκε ο νεκρός ήταν σίγουρο πως θα τον έβρισκαν.

Πρόκειται, είπε, για μία εγκληματική ομάδα ρομά που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Την Πέμπτη θα γίνει και η απολογία του 35χρονου.