ΔΙΕΘΝΕΣ
22/03/2019 22:59 EET

Επεισόδια μεταξύ οπαδών «σταρ» του YouTube στο Βερολίνο

Οι ίδιοι αρνούνται κάθε ευθύνη.

MONIKA WENDEL via Getty Images

Πάνω από 100 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των επεισοδίων που φέρονται να διοργάνωσαν δύο αντίπαλοι «αστέρες» του YouTube στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τα επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Alexanderplatz στη γερμανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία συνέλαβε εννιά άτομα.

Πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν, αφού οι δύο «influencers» των social media φέρονται να προέτρεψαν τους φαν τους να πάνε στην «αναμέτρηση». Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν και ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ 50 ατόμων. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα αφού προσπάθειες διάλυσης του πλήθους με συστάσεις από μεγάφωνα απέτυχαν.

Όταν παρενέβησαν οι αστυνομικοί, οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σε κοντινό σταθμό του μετρό, με ρίψη πετρών. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και έξι άτομα έλαβαν ιατρική βοήθεια για ερεθισμούς στα μάτια, σύμφωνα με τη Berlin Morgenpost.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα επεισόδια ήταν το αποτέλεσμα μιας αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο αντιπάλων YouTuber, από το Βερολίνο και τη Στουτγάρδη. Ωστόσο, τόσο ο «Thatsbekir» όσο και ο «Bahar Al Amood», αρνήθηκαν πως έφταιγαν για τα επεισόδια.

Ο Νόρμπερτ Τσιόμα, επικεφαλής της ένωσης αστυνομικών του Βερολίνου, κάλεσε τις «διασημότητες» των social media που έχουν πολλούς followers να δείχνουν πιο υπεύθυνη στάση.

Sponsored Post