ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/07/2020 16:34 EEST | Updated 10/07/2020 16:49 EEST

Επεισόδια Σύνταγμα: Αναζητείται για να συλληφθεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Γιατί κατηγορείται.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας αναζητείται από συναδέλφους του για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με την κατηγορία ότι επενέβη κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μη συλληφθεί άτομο που φέρεται να προκαλούσε επεισόδια.

Το αυτόφωρο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Μέχρι τότε οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας θα αναζητήσουν τον αξιωματικό για να τον συλλάβουν. Μήνυση σε βάρος του έχουν υποβάλλει αστυνομικοί, οι οποίοι κατέθεσαν ότι την ώρα που επιχειρούσαν στο κέντρο της Αθήνας για να συλλάβουν άτομο που έκανε επιθέσεις, επενέβη ο συγκεκριμένος αξιωματικός, ο οποίος τους έδειξε την ταυτότητά του και τους είπε να μην προχωρήσουν σε σύλληψη. Ο αξιωματικός πιθανότατα βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν εκτός υπηρεσίας. Μαζί του ήταν και δεύτερο άτομο με πολιτικά, το οποίο είναι πιθανότατα αστυνομικός. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσαν στην Κρατική Ασφάλεια για το περιστατικό και μάλιστα αναγνώρισαν τον αξιωματικό που φέρεται να τους εμπόδισε, σύμφωνα με τη μήνυση, στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η εκδοχή του αξιωματικού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την καταγγελία των αστυνομικών, επιτέθηκε στην κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης και έκανε λόγο για στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από την ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση

«Ο κατασταλτικός εκτροχιασμός που εκδηλώθηκε χθες στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό, όταν χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο από τον κλοιό των δακρυγόνων, των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και των μοτοσυκλετών της περιβόητης ομάδας «ΔΡΑΣΗ» που ορμούσαν καταπάνω τους ασκώντας ασύστολη βία, παίρνει νέες διαστάσεις με το πλαστό αφήγημα περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου», το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις.

Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική  θεματολογία. Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος. 

Μια σειρά από μαρτυρίες, γεγονότα, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύουν ότι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έτυχαν «ειδικής μεταχείρισης» από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κι αντί, μετά από τόσες ώρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης να έχει παραιτηθεί, καλύπτει πλήρως και το χθεσινό κρεσέντο καταστολής και την προσπάθεια πολιτικής τρομοκράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του μυθεύματος για τον παραβάτη «αστυνομικό του», όπου κάποιες διευκρινήσεις μετατράπηκαν σε «αποτροπή σύλληψης». 

Ενδεικτικά μόνο, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, τραυματίστηκαν και δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς, τα εξής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του:

Πάνος Ρήγας, μέλος της Κ.Ε., πρώην Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Έφη Καλαμαρά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας

Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κ.Ε.

Αχιλλέας Ρουσιάκης, μέλος της Κ.Ε.

Τάσος Πολιτίδης, μέλος της Κ.Ε.

Μάρκος Μπασιούκας, μέλος της Κ.Ε.

Σωτήρης Αλεξίου, Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Κατερίνα Τσατσαρώνη, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας

Μάριος Θεοφιλάτος , μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας».

Sponsored Post