ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/03/2021 21:13 EET

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας των φοιτητών

Μολότοφ, πέτρες και χημικά.

Thesstoday.gr
.

Επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της πορείας των φοιτητών.

Νεαροί άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χημικά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 11.00, μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 8.000 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου).

Κατά τις 13.10 ώρα περίπου, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, όπου ενώθηκαν με ομάδα 350 περίπου ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξωθεν του κτηρίου που στεγάζεται το Τμήμα Θεάτρου, στην οδό Εγνατία, και από κοινού συνέχισαν την πορεία μέσω των οδών Τσιμισκή, Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατία.

«Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό στο ύψος της Καμάρας, μέρος ομάδας 150 περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις« αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται πως η αστυνομία τους απέκρουσε «κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων».

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι κινούμενοι επί της οδού Εγνατία (μέτωπο προς τα δυτικά) συνέχισαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα. Έχει γίνει μία σύλληψη.

Σημειώνεται πως τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση το πρωί για την εκκένωση της κατάληψης στην πρυτανεία του ΑΠΘ.