ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/11/2018 23:17 EET

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών

Eurokinissi

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις ασφαλιστικές μειώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε και η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών».

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού το αμέσως επόμενο διάστημα επανέλαβε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

«Για μας υπάρχει μια πολιτική δέσμευση. Ο πρωθυπουργός την είπε μνημόνιο με τον λαό. Εγώ θα έλεγα χρέος προς την κοινωνία. Να δώσουμε ουσιαστικό νόημα στην έξοδο από τα μνημόνια με άμεσα μέτρα βελτίωσης του εισοδήματος του. Το χρέος αυτό υπηρετούμε με το νομοσχέδιο μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές σε 250.000 αυτοαπασχολούμενους» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Το χρέος αυτό υπηρετούμε και με την ακύρωση του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων και την αύξηση που θα δοθεί σε 620.000 συνταξιούχους από 1/1/2019 και με την αύξηση του κατώτατου μισθού και με την κατάργηση του υποκατώτατου».

Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ακόμα ότι «το νομοσχέδιο είναι ένα επεκτατικό μέτρο ελάφρυνσης και έρχεται να συμπληρώσει το τέλος των χρόνιων οικονομικών επιβαρύνσεων και να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος και όσους έχουν ανάγκη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)