ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/12/2019 08:23 EET | Updated 06/12/2019 18:55 EET

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστό σήμερα το κέντρο της Αθήνας

Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

EUROKINISSI

Κλειστό είναι την Παρασκευή, ως τα ξημερώματα του Σαββάτου, το κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι η πορεία που πραγματοποίησαν  μαθητικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι  και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει και τρίωρη στάση εργασίας για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, της πορείας των μαθητών, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, προπορεύτηκε το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, το οποίο συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στις 6μμ άρχισε συγκέντρωση από πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φορείς και συλλογικότητες στα Προπύλαια.

 

HuffPost Greece
.
HuffPost Greece
.

 

Επίσης, στις 9μμ θα γίνει εκδήλωση μνήμης στο σημείο, όπου σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα μέτρα της αστυνομίας. Επί ποδός βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί. Στις 6μμ διεκόπη η κυκλοφορία στο κέντρο και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων.

Ολοκληρώθηκε και στη Θεσσαλονίκη η πορεία φοιτητών και μαθητών που είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, ενώ αναμένεται και δεύτερη εκδήλωση μνήμης στις 6μμ από πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα ξεκινήσουν από την Καμάρα.

Συνολικά σε 18 πόλεις θα πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις.

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 07.00 το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικά τα μέτρα

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από 10.00 ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00 ώρα της 07.12.2019, θα πραγματοποιούνται σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, και από 05.00 ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00 ώρα της 07.12.2019, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων:

• Λ. Αλεξάνδρας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

• Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.

• Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.

• Κόκκαλη, Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων.

• Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου,

• Μπουμπουλίνας

• Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Επίσης, η κυκλοφορία θα διακοπεί σε όλο το μήκος των οδών:

• Αθ. Διάκου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, Λ. Βασ. Αμαλίας, Τζωρτζ, Μπόταση, Κάνιγγος, Σολωμού, Καποδιστρίου, Χαλκοκονδύλη, Σπ. Τρικούπη, Θεμιστοκλέους, Εμμ. Μπενάκη, Ζωοδόχου Πηγής, Χαρ. Τρικούπη, Μαυρομιχάλη, Ιπποκράτους, Ασκληπιού, καθώς και στις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), Κάνιγγος και Εξαρχείων και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Από την αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.