ΔΙΕΘΝΕΣ
10/07/2018 17:47 EEST | Updated 10/07/2018 17:49 EEST

Επέζησε μωρό που ήταν θαμμένο σε δάσος για εννιά ώρες

twitter

Ένα μωρό πέντε μηνών που ήταν θαμμένο πάνω από εννιά ώρες κάτω από μια σωρό ξύλων και άλλων μπάζων βρέθηκε σε δασική έκταση στη δυτική Μοντάνα των ΗΠΑ.

Αν και τα ρούχα του βρέφους ήταν βρεγμένα και είχε εγκλωβιστεί μπρούμυτα κάτω από τη σωρό επί ώρες, διασώθηκε μόνο με μερικούς μώλωπες, χωρίς περαιτέρω προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Μισούλα, το περασμένο Σάββατο είχε δεχτεί τηλεφωνήματα, σύμφωνα με τα οποία ένας άγνωστος άνδρας απειλούσε τους επισκέπτες του εθνικού δρυμού Λόλο, στη Μοντάνα. Όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να τον συλλάβουν, εκείνος τους αποκάλυψε ότι ένα μωρό βρίσκεται θαμμένο επί ώρες κάπου μέσα στο δάσος.

Επί έξι ώρες οι αστυνομικοί έψαχναν ενδελεχώς την περιοχή μέχρι που τα ξημερώματα της Κυριακής βρήκαν το βρέφος, όταν ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε το γοερό κλάμα του. Το θερμόμετρο έδειχνε οχτώ βαθμούς Κελσίου.

Το βρέφος εισήχθη άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ ο 32χρονος άνδρας. τακτοποιημένος ως Φράνσις Κρόουλι συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αναμένεται να του απαγγελθούν κι άλλες κατηγορίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαλευκανθεί ποια είναι η σχέση του με το μωρό.

«Για όλους εμάς, το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα θαύμα» αναφέρει εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μισούλα, ενώ κυκλοφορεί και μια φωτογραφία με τα βρώμικα από εκείνη τη βραδιά δαχτυλάκια του μωρού να σφίγγουν το χέρι ενός αστυνομικού.

Πηγή:Guardian