ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/01/2019 07:46 EET

Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί για την άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα

Θα «αποστειρώνονται» οι δρόμοι

Eurokinissi

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για την άφιξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε σειρά συσκέψεων για την οριστικοποίηση του σχεδίου ασφαλείας. Μάλιστα, χθες Τετάρτη έλαβε χώρα η τελευταία μεγάλη σύσκεψη, παρουσία ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κινητοποίηση συνολικά 2.000 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη δική της φρουρά, ενώ εδώ και ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα στελέχη «ειδικών» γερμανικών υπηρεσιών που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Έλληνες αστυνομικοί θα δημιουργήσουν, εκτός των άλλων, ηλεκτρονικό πλέγμα ασφαλείας, στα σημεία όπου θα βρεθεί η Μέρκελ, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα προσέγγισης ύποπτου αντικειμένου από αέρος.

Σήμερα, η Αστυνομία θα «αποστειρώσει» όλους τους δρόμους, από τους οποίους θα περάσει η αυτοκινητοπομπή της Καγκελαρίου και ολόκληρη την περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα βρεθεί το μεσημέρι. Δρακόντεια είναι ήδη από χθες και τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο, όπου θα διαμείνει η Καγκελάριος στα νότια προάστια της Αθήνας, όπως και στη γερμανική πρεσβεία και τις μεγάλες εταιρίες γερμανικού ενδιαφέροντος. Σε εγρήγορση βρίσκονται υπηρεσίες, όπως η Αντιτρομοκρατική, η Κρατική Ασφάλεια και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι Αρχές δεν φοβούνται τόσο κάποια τρομοκρατική επίθεση, όσο κάποια αιφνιδιαστική καταδρομική ενέργεια από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Sponsored Post