ΔΙΕΘΝΕΣ
06/06/2016 09:24 EEST | Updated 06/06/2016 09:31 EEST

Αυστραλή δύτης- λέκτορας πανεπιστημίου νεκρή από επίθεση καρχαρία

David Gray / Reuters
A tourist takes a photograph of a shark swimming behind a glass window at the Sydney Aquarium, Australia, September 29, 2015. Shark experts from around the world are meeting at a summit in Sydney today to discuss the best technologies available to stop shark attacks after a numerous attacks and sightings this year, including a fatal attack on a Japanese surfer in February, local media reported. REUTERS/David Gray

Δύτης που σκοτώθηκε από καρχαρία στη δυτική Αυστραλία την Κυριακή ταυτοποιήθηκε ως η Ντορίν Κόλιερ, λέκτορας του Πανεπιστημίου Edith Cowan.

Η 60χρονη ακαδημαϊκός πραγματοποιούσε κατάδυση στα ανοιχτά της παραλίας Μινταρί, βόρεια του Περθ, το πρωί της Κυριακής, όταν καρχαρίας, πιθανώς μεγάλος λευκός, της επιτέθηκε.

Την Κόλιερ μάζεψε από το νερό ο δύτης με τον οποίο βουτούσαν μαζί, ένας 43χρονος, αλλά πέθανε λίγο αργότερα από τα τραύματά της σε κοντινή ράμπα για βάρκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τραύματά της ήταν «εμφανή και σοβαρά» και φαίνονταν να αντιστοιχούν σε επίθεση καρχαρία- ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα το αίτιο.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν τη θέαση καρχαρία, ο οποίος φαίνεται πως ήταν μεγαλύτερου μήκους από το 5,3 μέτρων σκάφος τους.

Το υπουργείο Αλιείας αντιμετωπίζει το συμβάν ως «πιθανή επίθεση καρχαρία» και θα αποσταλεί σκάφος για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Η πόλη του Ουανέρο έχει κλείσει τις παραλίες και στις δύο πλευράς της ράμπας του Μινταρί.

Ο εν λόγω θάνατος σημειώνεται μόλις δύο μέρος αφού ένας άλλος άνθρωπος, ο σέρφερ Μπεν Γκέρινγκ, πέθανε από τα τραύματά του μετά από επίθεση καρχαρία νότια του Περθ, στη Μαντούρα.

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην αυστραλιανή έκδοση της HuffPost και μεταφράστηκε στα ελληνικά