ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2019 11:19 EET | Updated 14/02/2019 13:14 EET

ΗΠΑ: Ληστής γλιστράει στο χιόνι μπροστά στον πιο ακατάλληλο περαστικό

Στο μεταξύ τα δολάρια ανεμίζουν και οι περαστικοί τα κυνηγούν.

Waterville police

Τον περασμένο Δεκέμβριο γράφαμε την είδηση για έναν πολύ γκαντέμη κακοποιό που αφού κατάφερε να δραπετεύσει κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του σκέφτηκε να κάνει ωτοστόπ. Δυστυχώς για εκείνον όμως, ο οδηγός που σταμάτησε ήταν αστυνομικός και πολύ γρήγορα βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ο άνδρας από το Κεντάκι όμως φυσικά δεν είναι ο μόνος γκαντέμης κακοποιός και προφανώς ούτε ο μόνος που πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την αλλαγή καριέρας.

«Στα ίσα» φαίνεται πως τον ανταγωνίζεται- σε γκαντεμιά και ακαταλληλότητα ως κακοποιός- ένας συμπατριώτης του από την Πολιτεία του Μέιν, η ιστορία του οποίου έχει κάνει πολλούς τις τελευταίες ημέρες να γελάσουν με τα παθήματά του.

Ο ατζαμής πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι, σύμφωνα με την Morning Sentinel, ο 37χρονος Jason Mackenrodt ο οποίος κατάφερε επιτυχώς να ληστέψει μια τράπεζα στο Waterville αλλά τα προβλήματα ξεκίνησαν κατά την προσπάθεια του να εγκαταλείψει τον τόπο του εγκλήματος.

Ο άνδρας, φορτωμένος με τα λεφτά προσπάθησε να διασχίσει το δρόμος τρέχοντας. Πάνω τη βιασύνη του γλιστράει και πέφτει, μπροστά στην είσοδο ενός πάρκινγκ, εξαιτίας της ολισθηρότητας που είχε προκαλέσει η χιονόπτωση των τελευταίων ημερών. Μαζί του πέφτει στο έδαφος το όπλο και τα χρήματα.

Εκείνη την ημέρα όμως είχε και πολύ δυνατό αέρα. Οι χάρτινες σακούλες με τα χρήματα άνοιξαν και τα χαρτονομίσματα τα πήρε ο αέρας. Ξαφνικά πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να τα κυνηγούν.

Η γκαντεμιά όμως του 37χρονου δεν σταμάτησε εκεί. Γιατί όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, όταν γλίστρησε έπεσε μπροστά στο αυτοκίνητο ενός αστυνομικού που ήταν εκτός υπηρεσίας. Μόλις είδε τα δολάρια να πετούν δεξιά και αριστερά κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. Αμέσως βγήκε από το αυτοκίνητό του, πέρασε χειροπέδες στο δράστη και τον παρέδωσε σε συναδέλφους του αστυνομικούς.

Πηγές: Morning Sentinel, The Guardian