ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2019 20:29 EEST

Επικριτικό σκίτσο για τον Τραμπ γίνεται viral - Δύο μέρες μετά ο σκιτσογράφος απολύεται

Τι απαντά η εφημερίδα.

O Μάικλ Ντε Άντερ είναι σκιτσογράφος και μέχρι πρότινος εργαζόταν για τις εφημερίδες Telegraph Journal, The Daily Gleaner, The Times & Transcript και όλα τα ΜΜΕ του New Brunswick στον Καναδά. Εν μία νυκτί έμεινε χωρίς δουλειά. Έγινε λίγες ώρες μετά από επικριτικό του σκίτσο για τον Τραμπ.

Το σκίτσο έδειχνε τον Αμερικανό πρόεδρο να παίζει γκολφ πάνω από τα πτώματα των δύο μεταναστών (πατέρας και κόρης) που πνίγηκαν πρόσφατα προσπαθώντας να εισέλθουν στις ΗΠΑ και η φωτογραφία τους συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. 

Το σκίτσο έγινε viral την περασμένη Τετάρτη. Δύο μέρες μετά ο Μάικλ Ντε Άντερ, ο σκιτσογράφος ανέφερε στο Τwitter πως δεν εργάζεται πια στην εκδοτική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν στο Νιου Μπρούνσγουικ. 

«Σας πειράζει αν παίξω;», ρωτούσε ο Τραμπ τους νεκρούς μετανάστες στο επίμαχο σκίτσο που έγινε viral παγκοσμίως. Ο ίδιος μετά την απόλυσή του που έγινε γνωστή από τον λογαριασμό του στο Twitter, ξεκαθάρισε πως το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την εταιρεία, δεν επιτρέπει (τυπική) απόλυσή του.

Η εκδοτική εταιρεία απάντησε πως «είναι τελείως λάθος να υπονοεί κανείς» πως ακύρωσε μια freelance συνεργασία με τον σκιτσογράφο για λόγους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο σκίτσο.    «Αυτή είναι μια ψευδής αφήγηση που απλά αναπαράγεται απρόσεκτα στα social media», αναφέρει η εταιρεία. Προσθέτει πως ποτέ ο σκιτσογράφος δεν είχε προσφέρει να πουλήσει το συγκεκριμένο σκίτσο σε αυτήν και πως ήδη είχε αποφασίσει την αντικατάσταση του Ντε Άντερ με άλλον σκιτσογράφο «Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και βδομάδες», αναφέρει. 

 Ο σκιτσογράφος, σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι ήδη οι προτάσεις που έχει για το επαγγελματικό του μέλλον είναι απροσδόκητα πολλές και θα σκεφτεί το επόμενό του βήμα με ησυχία.

Ο Ντε Άντερ, ένας από τους γνωστότερους σκιτσογράφους στον Καναδά. θα κυκλοφορήσει το καινούργιο του βιβλίο τον Σεπτέμβριο.  

Η απόλυση του Άντερ ήταν ακόμα μια δυσάρεστη είδηση στον κόσμο του σκίτσου Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι New York Times αποφάσισαν να καταργήσουν τις γελεοιογραφίες μετά από θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε αντισημιτικό σκίτσο που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα. 

Πηγή: CNN