Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Nikos Libertas/SOOC

Καταδρομική ενέργεια στο πολιτικό γραφείου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου στο κέντρο των Αθηνών, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Την είδηση της επίθεσης έκανε γνωστή ο ίδιος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντας μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, φωτογραφίες και βίντεο. Όπως φαίνεται από τα τρικάκια που πέταξαν οι κουκουλοφόροι, η επίθεση έγινε στο πλαίσιο συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος το μεσημέρι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, εξαντλημένος από την απεργία πείνας που κάνει εδώ και 7 ημέρες.

«Νίκη στην απεργία πείνας από 30/5 του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα φυλλάδια που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές.

Ανακοίνωση της ΝΔ

«Χθες, για μια ακόμη φορά προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση για τα πρωτοφανή φαινόμενα ωμής βίας που εκδηλώνονται πλέον καθημερινά στην χώρα. Σήμερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δέχθηκε στο γραφείο του επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και χρειάστηκε να παρέμβει ο αστυνομικός του πυροβολώντας στον αέρα για να αποτρέψει τις ενέργειές τους. Τι άλλο, άραγε, πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τις αυτονόητες ευθύνες της;».

Βούτσης: «Είναι αυτονόητη η απόλυτη αποδοκιμασία προπηλακισμών και κάθε πράξης βίας

Την απόλυτη αποδοκιμασία του σε προπηλακισμούς και πράξεις βίας οποιασδήποτε μορφής απέναντι σε βουλευτές εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε τα εξής:

«Είναι αυτονόητη η απόλυτη αποδοκιμασία προπηλακισμών και κάθε πράξης βίας απέναντι σε βουλευτές. Ιδιαίτερα μάλιστα στα πολιτικά τους γραφεία, όπως συνέβη εχθές με την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η θέση μας αυτή εκφράζεται πάντοτε, ως καταδίκη τέτοιων ενεργειών, χωρίς συμψηφισμούς, για σειρά παρόμοιων περιστατικών, τα οποία έχουν συμβεί διαχρονικά».