ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/02/2018 13:03 EET | Updated 26/02/2018 17:52 EET

Επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής. Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Τραυματίστηκε οδηγός ταξί

Eurokinissi

Ένας οδηγός ταξί, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, τραυματίστηκε στα πόδια από έκρηξη χειροβομβίδας.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Το περιστατικό έγινε στις 06:00 το πρωί όταν σταματημένος οδηγός ταξί άκουσε έκρηξη και τραυματίστηκε στα πόδια. Αρχικά πίστεψε ότι έχει εκραγεί κάποια λάμπα ή κάτι άλλο από οπωροπωλείο που βρισκόταν στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει το ταξί για να ψάξει κάτι στο πορτ παγκάζ.

Στη συνέχεια, μετέβη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι στα πόδια του έχει υπολείμματα από χειροβομβίδα ή κάτι παρόμοιο. Έτσι, ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που μετά από έρευνα εντόπισε υπολείμματα χειροβομβίδας.

Ακολούθησε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ανέφερε ότι η επίθεση έγινε για τον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος ζητάει τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο ποίο προαναγγέλλεται προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, είναι το παρακάτω:

«Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει».