ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/05/2019 07:49 EEST | Updated 15/05/2019 11:40 EEST

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας. Τι δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ.

Eurokinissi

Ελεύθεροι αφέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι εννιά προσαχθέντες για την επίθεση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, σε ένα από τα -θεωρητικά τουλάχιστον- καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας.

Το σπίτι βρίσκεται δίπλα από την αμερικάνικη πρεσβεία. Μετά την επίθεση ακολούθησε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., κατά την οποία προσήχθησαν από την περιοχή εννιά άτομα. Για κανένα από αυτά, ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία σύνδεσής τους με την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη.

«Καταδρομική» επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη πραγματοποιήθηκε το πρωί.  Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων πλησίασε το σπίτι που βρίσκεται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία, πέταξαν τις μπογιές και τα καπνογόνα και έτρεξαν να εξαφανιστούν.

 

Το σχόλιο του Τζέφρι Πάιατ

 

Eurokinissi

 

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, με σχόλιό του στο twitter, την επίθεση με τις μπογιές.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στον λογαριασμό του.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μέσα από κείμενο που δημοσίευσε στον ιστότοπο indymedia ο Ρουβίκωνας. Το κείμενο συνοδεύει και σχετικό βίντεο. 

«Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο. 

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν  ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη». 

Sponsored Post