ΔΙΕΘΝΕΣ
22/07/2018 16:21 EEST

Επίθεση με οξύ στο πρόσωπο ενός 3χρονου αγοριού, σοκάρει την κοινή γνώμη στη Βρετανία

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Αγγλία η είδηση ένα αγοράκι μόλις 3 ετών δέχθηκε επίθεση με οξύ. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο ενώ το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φέροντας σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο ένα του χέρι. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Worcester το Σάββατο το μεσημέρι, μέσα σε κατάστημα της αλυσίδας Home Bargains. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί ενώ ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ούτε η ουσία με την οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση. 

 

Ο άνδρας, όπως γράφει ο Guardian ο οποίος συνελήφθη είναι 34 ετών και κρατείται ενώ η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών ανδρών οι οποίοι αναζητούνται και τους οποίους οι αρχές επιθυμούν να ανακρίνουν. Εκτιμάται πως έχουν κρίσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών- χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή τους- και ζητούν από τους πολίτες να ενημερώσουν τις αρχές εάν τους έχουν δει. 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, αυτή τη στιγμή οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως μια εκ προθέσεως επίθεση στο 3χρονο αγοράκι ενώ προσπάθησε να καθησυχάσει του πολίτες οι οποίοι, όπως είπε «δικαίως θα αναστατωθούν» από την είδηση. Διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό των δραστών. 

Σημειώνεται πως στο κατάστημα, δίπλα από αυτό στο οποίο εκδηλώθηκε η επίθεση ήταν ένας αστυνομικός ο οποίος όμως δεν έχει κάποιοι στοιχείο για να βοηθήσει την έρευνα. Δηλώνει όμως και εκείνος σοκαρισμένος από το είδος η επίθεσης αλλά και την επιλογή των δραστών να επιτεθούν σε ένα παιδάκι.

Πηγή: Guardian 

 

Sponsored Box