ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/08/2020 19:30 EEST

Επίθεση με βιτριόλι: Αξιωματικοί της Ασφάλειας επισκέφτηκαν την Ιωάννα στο σπίτι της

«Είναι μαχήτρια και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει. Πλέον είναι μία καλή μας φίλη».

Huffpost GR

Επίσκεψη στην 34χρονη Ιωάννα, τη γυναίκα που δέχτηκε την πρωτοφανή επίθεση με  βιτριόλι την ώρα που έμπαινε στο κτίριο όπου εργάζεται στην Καλλιθέα, πραγματοποίησαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Με την κίνησή τους αυτή θέλησαν να της εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα της και να της διαμηνύσουν ότι παραμένουν δίπλα της. Η 34χρονη Ιωάννα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά την πολύμηνη νοσηλεία της, μόλις την περασμένη Πέμπτη. Οι αστυνομικοί περίμεναν να γυρίσει στο σπίτι της για να την επισκεφτούν και να της εκφράσουν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση. Όπως διαπίστωσαν από την κουβέντα που είχαν μαζί της, η 34χρονη διαθέτει τεράστια δύναμη ψυχής, θέληση για ζωή και όνειρα.

Για την επίσκεψη των αστυνομικών στο σπίτι της Ιωάννας, εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών Αττικής της Αστυνομίας:΅

«Η επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον της Ιωάννας, μία σοβαρή ποινική υπόθεση που για μήνες τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, κατά γενική ομολογία συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Βέβαια, δεν έλειψαν κι αυτοί που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το τραγικό περιστατικό, πολλές φορές εξαπολύοντας ανοίκειες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Είναι οι ίδιοι που τώρα, με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα αλλού, «εξαφανίστηκαν» έχοντας προλάβει να στάξουν χολή για τους αστυνομικούς που νυχθημερόν πάσχιζαν να συλλέξουν στοιχεία για να φτάσουμε στη σύλληψη και την προφυλάκιση της φερόμενης ως δράστριας. Κάποιοι απ’ αυτούς, μάλιστα, δεν δίστασαν να στάξουν χολή ακόμη κι εναντίον του θύματος, αποζητώντας μερικά λεπτά ετερόφωτης λάμψης.

Γι’ αυτό και με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο, όπως τις εβδομάδες που εργάζονταν νυχθημερόν για την επίλυση της ποινικής υπόθεσης, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών βρέθηκαν και πάλι δίπλα στην Ιωάννα που -έχοντας βγει πλέον από το νοσοκομείο- συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Μακριά από τις κάμερες, χωρίς φωτογράφους, πρωτίστως ως άνθρωποι και δευτερεύοντος ως αστυνομικοί την επισκέφτηκαν προκειμένου να της δώσουν τις θερμότερες ευχές τους για ταχεία ανάρρωση και να της υπενθυμίσουν ότι παραμένουν δίπλα της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν δίπλα σε θύματα ποινικών υποθέσεων που έχουν χειριστεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας. Προπαραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά από την πολύμηνη παραμονή της στο νοσοκομείο, η Ιωάννα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στην οικία της.

Το αυθόρμητο χαμόγελο της, όταν με έκπληξη υποδέχτηκε τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και ο εγκάρδιος – covid χαιρετισμός της, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή των προσπαθειών τους. Από τη φιλική κουβέντα τους αναδείχτηκε για άλλη μία φορά η ψυχική δύναμη της Ιωάννας και η θέληση για ζωή, με πολλά όνειρα και σχέδια που απλά έμειναν για λίγο πίσω.

Είναι μαχήτρια και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει. Πλέον είναι μία καλή μας φίλη».