ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/06/2020 11:46 EEST | Updated 05/06/2020 11:59 EEST

Επίθεση με βιτριόλι: Είναι το «τέλειο» έγκλημα; Δεν είχε πάνω της κινητό η δράστις

Τι στοιχεία έχει μέχρι τώρα στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. και ποια κομμάτια του «παζλ» λείπουν.

Oleg Elkov via Getty Images

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο βρέθηκαν χθες, Πέμπτη, για ακόμα μία φορά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για να μιλήσουν με την 33χρονη Ιωάννα Π. που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να της δείξουν φωτογραφίες που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία προσπάθεια αναγνώρισης της δράστιδος. Το θύμα μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωρίσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε, ενώ δεν βοηθά τις έρευνες το γεγονός ότι τα καρέ από τις κάμερες είναι θολά και η δράστις μεταμφιεσμένη. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση της μυστηριώδους γυναίκας, μέσω της σάρωσης των σημάτων των κινητών τηλεφώνων στο σημείο της επίθεσης την επίμαχη ώρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η δράστις δεν είχε πάνω της κινητό τηλέφωνο. Από τη «σάρωση» των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή δεν προέκυψε, τουλάχιστον προς το παρόν, καμία ταυτοποίηση τηλεφώνου με κάποιο από τα τηλέφωνα που βρίσκονται στη λίστα των υπόπτων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «πλέον είναι πιθανό να σχεδίασε τόσο καλά την ενέργειά της, που δεν πήρε μαζί της ούτε κινητό τηλέφωνο. Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά αυτό είναι ένα πολύ βασικό σενάριο από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της σάρωσης. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να είχε μαζί της κάποιο άλλο κινητό τηλέφωνο, που δεν είναι καταχωρημένο στα πραγματικά της στοιχεία».

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους ηχογραφημένη τη φωνή της δράστιδος, από τη συνομιλία της για το κλείσιμο του ταξί που τη μετέφερε στην Καλλιθέα. Ακόμα δεν έχουν πάει το ηχογραφημένο υλικό στην 33χρονη Ιωάννα Π. για τυχόν αναγνώριση, κάτι όμως που είναι θέμα χρόνου να γίνει τις επόμενες ημέρες. Η κλήση της δράστιδος για το ταξί έγινε μέσω εταιρίας ραδιοταξί από καρτοτηλέφωνο, προφανώς για να μην αφήσει πίσω της κανένα ίχνος. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν να κάνουν με το «τέλειο έγκλημα», όσον αφορά στην οργάνωση και τη μελέτη του, ενώ η δράστις ήταν παράλληλα τυχερή που δεν συνελήφθη επί τόπου σε ένα σημείο που την ώρα της επίθεσης ήταν γεμάτο κόσμο.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί γνωρίζουν το δρομολόγιο της μυστηριώδους γυναίκας. Είναι, μάλιστα, σε θέση να γνωρίζουν, επίσης, ότι δεν μετέβη μόνο μία φορά με ταξί στην Καλλιθέα αλλά περισσότερες, προκειμένου να κάνει «πρόβες» για την ημέρα της επίθεσης. Η δράστις είχε μεταβεί με ταξί στην οδό Θησέως για να κάνει κατόπτευση του χώρου αλλά και για να τεστάρει τους χρόνους. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ήθελε πάση θυσία να είναι σίγουρη ότι μετά την εκτόξευση του καυστικού υγρού θα μπορούσε να φύγει από την περιοχή με ένα μέσο που δεν θα άφηνε πίσω της ίχνη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσω των καμερών της περιοχής τα σημεία όπου αποβιβάστηκε και επιβιβάστηκε η δράστις, ενώ «σάρωσαν» τους δρόμους για να εντοπίσουν την καλύτερη δυνατή λήψη.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. οι εικόνες «καθαρίστηκαν», προκειμένου οι αστυνομικοί να της δείξουν στην 33χρονη που νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Η μυστηριώδης γυναίκα φαίνεται ότι είχε μεταμφιεστεί, όπως προέκυψε από την κατάθεση του οδηγού ταξί στις Αρχές. Το αποτέλεσμα είναι τα καρέ από τις κάμερες να μην είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βοηθήσουν την έρευνα.

Sponsoed Post