ΔΙΕΘΝΕΣ
01/09/2015 11:00 EEST | Updated 01/09/2015 11:01 EEST

ΗΠΑ: Η επίθεση πατέρα στον δολοφόνο της 3χρονης κόρης του, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Σπαρακτική ήταν η αντίδραση ενός πατέρα, ο οποίος όταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε μπροστά στο δολοφόνο του τρίχρονου παιδιού του, δεν άντεξε και του επιτέθηκε.

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της μικρής Τζαμίλα -η οποία βρέθηκε νεκρή φέροντας εκτενή τραύματα στο σώματα, ήταν η μητέρα του κοριτσιού Τζασμίν Γκόρντον και ο Κλίφορντ Τόμας ενώ αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που τους είχε αποδοθεί.

Ο πατέρας του θύματος, Ντουέιν Σμιθ βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου και ετοιμαζόταν να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ ο θύτης – με την κίτρινη φόρμα- καθόταν ακριβώς μπροστά του με την πλάτη γυρισμένη.

Όπως φαίνεται και το βίντεο, ο πατέρας της μικρής Τζαμίλα που δολοφονήθηκε ένα χρόνο πριν, παίρνει φόρα και χτυπά με τη γροθιά του τον Τόμας στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αμέσως ο Τόμας απομακρύνθηκε από την αίθουσα αλλά δεν ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος του.

Το θύμα της επίθεσης, Τόμας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 έως15 ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε ένα με δύο χρόνια για αντίσταση κατά της αρχής, ενώ η μητέρα Τζάσμιν Γκόρντον καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε 14 με 25 έτη για κακοποίηση ανηλίκου σε πρώτο βαθμό ενώ θα πρέπει να εκτίσει τις ποινές κατά συγχώνευση.

Το συγκεκριμένο άθρο δημοσιεύτηκε στην βρετανική έκδοση της Huffington Post και προσαρμόστηκε στην ελληνική έκδοση.