ΔΙΕΘΝΕΣ
10/06/2019 13:15 EEST

Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε την πόρτα της εξόδου κινδύνου νομίζοντας πως ήταν της τουαλέτας

Και να τι ακολούθησε.

NurPhoto via Getty Images

Ένας επιβάτης πτήσης από Βρετανία σε Πακιστάν θέλησε κάποια στιγμή να πάει στην τουαλέτα. Σηκώθηκε, στάθηκε μπροστά σε μία πόρτα που νόμιζε πως ήταν αυτή του WC και την άνοιξε. 

Το πρόβλημα βέβαια είναι πως η πόρτα αυτή ήταν για την έξοδο κινδύνου και όχι για το WC. 

Το ευτύχημα, στην όλη ιστορία είναι φυσικά πως το απίστευτο αυτό λάθος δεν έγινε εν ώρα πτήσης αλλά ενώ το αεροσκάφος ήταν ακόμη στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και προετοιμαζόταν για απογείωση. 

Φυσικά με το άνοιγμα της πόρτας της εξόδους κινδύνου, άνοιξε αυτομάτως και η τσουλίθρα έκτακτης εκκένωσης! 

Η πτήση 702 της PIA προς το Ισλαμαμπάντ και οι 40 επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν. 

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας διαβεβαίωσε, μιλώντας στο CNN, πως όλοι οι επιβάτες ήταν καλά στην υγεία τους ενώ η διοίκηση του αεροδρομίου του Μάντσεστερ αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό. 

Και εάν νομίζετε πως τέτοιου είδους περιστατικά είναι σπάνια, ξανασκεφτείτε το. 

Μόλις τον Μάιο ένας ηλικιωμένος επιβάτης αεροσκάφος συνελήφθη και κρατήθηκε στην στην ανατολική κινεζική επαρχία Σαντόνγκ κατηγορούμενος πως έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών και πληρώματος όταν προσπάθησε και αυτός να ανοίξει την πόρτα της εξόδους κινδύνου. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, ο επιβάτης ήθελε να γλυτώσει την ουρά που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια αποβίβασης και είπε να ανοίξει την πλησιέστερη, στο κάθισμά του, πόρτα. 

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2018 μια από τις πόρτες εξόδου κινδύνου κυριολεκτικά έπεσε από ένα αεροσκάφος της Dana Airlines κατά τη διάρκεια προσγείωσης στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας.

Πηγή: CNN

Sponsoed Post