ΔΙΕΘΝΕΣ
07/06/2018 10:36 EEST | Updated 07/06/2018 10:58 EEST

Ιταλία: Επιβάτες λεωφορείου τραγουδούν το «Βella Ciao» μόλις αντικρίζουν το «αφεντικό» της άκρας δεξιάς

Μια, αν μη τι άλλο, αμήχανη στιγμή για τον ακροδεξιό πολιτικό

Alessandro Bianchi / Reuters

Μια έκπληξη επιφύλαξαν στον ακροδεξιό πολιτικό και νυν υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, οι επιβάτες ενός λεωφορείου.

Μόλις αντίκρισαν τον υπουργό να μπαίνει στο mini bus άρχισαν να τραγουδούν το γνωστό ιστορικό ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι «Bella ciao», εκφράζοντας ουσιαστικά την αντίδρασή τους στις ακραίες πολιτικές του και στη φασίζουσα ρητορική του.

Ο Σαλβίνι βρισκόταν καθοδόν για την Απουλία όπου θα λάβει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη της τοπικής αυτοδιοίκησης αυτή την Κυριακή στις 10 Ιουνίου. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη όταν επιβιβάστηκε στο mini bus που θα τον πήγαινε στο αεροπλάνο για το Μπρίντιζι. 

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον Giuseppe Gelo, μέλος της Ιταλικής Γενικής Εργατικής Ομοσπονδίας, ο οποίος επίσης επέβαινε στο mini bus, μαζί με συντρόφους του, ο οποίος επισημαίνει ότι στο Σαλβίνι δεν άρεσε πολύ ό,τι συνέβη. Συμπληρώνει, δε, ότι κάποιος προσπάθησε να «απαντήσει», τραγουδώντας το «La canzone del Piave», αλλά σταμάτησε αμέσως. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματέο Σαλβίνι χρησιμοποιώντας τον όρο «λαθρομετανάστες» έχει πολλάκις δηλώσει για τους ανθρώπους που εκπατρίζονται πως πρέπει άμεσα να ετοιμάσουν βαλίτσες, αφού η Ιταλία δεν είναι ο καταυλισμός της Ευρώπης.

Πρόσφατα υποστήριξε πως «οι ωραίοι καιροί για τους λαθρομετανάστες τέλειωσαν» και προανήγγειλε τη σκληρή γραμμή που θα προτείνει όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

(Με πληροφορίες από Repubblica)

Sponsored Box