Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί της Κυριακής, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Λυχνάφτια Τήνου.
Σημειώνεται ότι το βράδυ έφτασαν ενισχύσεις στο νησί από Αττική, Άνδρο και Σύρο, καθώς οι φλόγες κινούνταν προς τους οικισμούς Λυχνάφτια, Αγία Βαρβάρα και Φέρο, που τέθηκαν σε ετοιμότητα για εκκένωση, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να υπάρξει τελικά πρόβλημα για τις κατοικημένες περιοχές.
Η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7-8 μποφόρ, κατακαίγοντας δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) November 20, 2021
🆘 Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αγία_Βαρβάρα, #Φέρο και #Λυχνάφτια #Τήνου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών
‼ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki @hellenicpolice pic.twitter.com/Lv4bdVNRzL
Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού, που μετέβη στην Τήνο με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ