ΔΙΕΘΝΕΣ
05/07/2020 10:38 EEST

Υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ο Κάνιε Γουέστ;

Ο γνωστός ράπερ και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν τρέλανε το twitter.

ASSOCIATED PRESS

O γνωστός ράπερ και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, Κάνιε Γουέστ, το Σάββατο ανακοίνωσε μέσω twitter την επιθυμία του να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ», ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες, χρησιμοποιώντας στο Twitter το hashtag #2020VISION.

 

Κανείς δεν είναι σίγουρος για το αν ο μουσικός και επιχειρηματίας σκοπεύει να κάνει πράξη όσα είπε. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που προχωρά σε τέτοιες εκκεντρικές δηλώσεις για σοβαρά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ακόμα χρόνο να δηλώσει επίσημα υποψηφιότητα, αφού η προθεσμία για την προσθήκη ανεξάρτητων υποψηφίων στην ψηφοφορία δεν έχει παρέλθει ακόμη σε πολλές πολιτείες.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια ο Γουέστ, που έχει στηρίξει δημόσια τον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι πλέον θα κρατά αποστάσεις από την πολιτική σκηνή μερικές εβδομάδες αφού εμφανίστηκε με καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» και εκφράζοντας την αγάπη του για τον πρόεδρο σε μια ασυνήθιστη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Ελον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και άλλη μια προσωπικότητα που είναι γνωστή για τις εκκεντρικές δηλώσεις της, ενέκρινε μέσω twitter την απόφαση του Γουέστ γράφοντας: «Έχετε την πλήρη υποστήριξη μου!».

 

(Με πληροφορίες από Reuters, Guardian)