ΔΙΕΘΝΕΣ
12/02/2019 18:13 EET | Updated 12/02/2019 18:14 EET

Τέξας: Υποστηρικτής του Τραμπ επιτέθηκε σε κάμεραμαν του BBC

Το βίντεο κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης.

ASSOCIATED PRESS

Αρκετοί από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που κατά καιρούς εμφανίζονται στις δημόσιες ομιλίες του δεν φημίζονται για την ευγένεια και τη διακριτικότητά τους. Ακόμα μια καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει τους εν λόγω ισχυρισμούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT, ένας από τους θερμούς θαυμαστές του Αμερικανού προέδρου επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κάμεραμαν του BBC το βράδυ της Δευτέρας στο Ελ Πάσο του Τέξας.

«Ένας άνδρας από το κοινό που φώναζε συνθήματα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ έσπρωξε βίαια τον εργαζόμενο ενώ εκείνος κάλυπτε την εκδήλωση», ανέφερε άλλος εκπρόσωπος του BBC μέσα από mail την Τρίτη.

H ομιλία του Αμερικανού προέδρου πραγματοποιήθηκε με στόχο τη στήριξη της επιθυμίας του για τη δημιουργία τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ την ώρα που συνέβη το περιστατικό ο Τραμπ μιλούσε για τη μείωση των επιθέσεων εναντίον των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Ένα βίντεο 36 δευτερολέπτων που τράβηξε ο κάμεραμαν με την κάμερά του λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά την επίθεση από τον άνδρα έχει κυκλοφορήσει στα social media. Σε αυτό πρωταγωνιστεί ένας διαδηλωτής με ένα κόκκινο καπέλο που γράφει το σύνθημα «Make America Great Again» να φωνάζει εναντίον άλλων ρεπόρτερ και τελικά να συγκρατείται από την ασφάλεια του χώρου.

Ο Γκάρι Ο’Ντονόγκ, ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην Ουάσιγκτον που κάλυπτε την εκδήλωση με τον κάμεραμαν είπε πως ο άνδρας που εξαπέλυσε την επίθεση προσπάθησε να σπάσει την κάμερα πριν επέμβουν οι άνδρες της ασφάλειας.

Το BBC ανέφερε σε δήλωσή του σχετικά με το συμβάν: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον ανθρώπων που κάνουν απλά τη δουλειά τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος την ώρα της ομιλίας του θα μπορούσε να είχε επέμβει αλλά δεν το έκανε».

Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές της εκλογής του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φημίζεται για τις καλές του σχέσεις με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. Πολλές φορές έχει χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους «εχθρούς των ανθρώπων» ενώ στο twitter αναφέρθηκε στη λέξη «fake news» τουλάχιστον 174 φορές τη χρονιά που πέρασε.

«Οι επιθέσεις που εξαπολύει γίνονται με βάση συγκεκριμένη στρατηγική και έχουν στόχο να πλήξουν το θάρρος με το οποίο κάνουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι», σημείωσε ο Nτέιβιντ Κάι, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.