ΔΙΕΘΝΕΣ
08/03/2018 11:11 EET

Υπόθεση Σκριπάλ: Επικοινωνεί με το περιβάλλον ο αστυνομικός που νοσηλεύεται μετά την έκθεσή του στην νευροτοξική ουσία

Ωστόσο η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη

REUTERS

Ο αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφότου ήρθε σε επαφή με τον Ρώσο πρώην κατάσκοπο και την κόρη του που δέχτηκαν επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα, επικοινωνεί με το περιβάλλον παρότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

Ο πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ, 66 ετών, και η 33χρονη κόρη του Γιούλια, βρέθηκαν την Κυριακή αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας και έκτοτε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας αστυνομικός που δεν κατονομάζεται και βρέθηκε πρώτος στον τόπο του περιστατικού επίσης νοσηλεύεται.

″Πληροφορήθηκα σήμερα από τον επικεφαλής της μονάδας αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας ότι ο αστυνομικός τουλάχιστον μιλάει με ανθρώπους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάστασή του δεν είναι κρίσιμη”, είπε η Ραντ σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του BBC.

″Παραμένει σοβαρή. Δεν νοσηλεύεται στην εντατική, αλλά είναι σοβαρά”.

Η Ραντ, η οποία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή φύση του νευροτοξικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε, είπε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να αναμένουν τα οριστικά αποτελέσματα της έρευνας για το περιστατικό.

Η ίδια είπε ότι οι αρχές θα έχουν ένα σχέδιο δράσης ως απάντηση στην επίθεση όταν γίνουν γνωστά τα γεγονότα.

 

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)