ΔΙΕΘΝΕΣ
16/07/2018 09:21 EEST | Updated 16/07/2018 09:37 EEST

«Έπρεπε να κάνω τον απαγωγέα μου να με ερωτευτεί» λέει το μοντέλο που είχε απαχθεί στην Ιταλία

Instagram

Η Κλόε Έιλινγκ, φωτομοντέλο από τη Βρετανία, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ με την υπόθεση απαγωγής της πέρυσι: Η Έιλινγκ είχε κρατηθεί αιχμάλωτη για έξι ημέρες στην Ιταλία, αλλά όταν επέστρεψε στη Βρετανία αρκετοί ήταν αυτοί που αμφισβητούσαν ότι η απαγωγή ήταν πραγματική.

Μιλώντας στο BBC, περιέγραψε την εμπειρία της και το πώς χειρίζεται τους αμφισβητίες. Όπως είπε, μετά από δύο ημέρες που ήταν δεμένη σε μια συρταριέρα, συμφώνησε να μοιραστεί ένα κρεβάτι με τον απαγωγέα της. «Όσο περισσότερο μιλούσαμε, τόσο περισσότερο σχηματιζόταν μια σύνδεση, και όταν συνειδητοποίησα πως άρχιζα να του αρέσω, ήξερα ότι έπρεπε να το χρησιμοποιήσω αυτό».

 

 

Η 20χρονη είπε ότι παραπλανήθηκε και πήγε στο Μιλάνο τον προηγούμενο Ιούλιο επειδή ο Λούκαζ Χέρμπα την είχε καλέσει σε μια φωτογράφηση. Ωστόσο εκεί ο απαγωγέας τη νάρκωσε, την έγδυσε, την έδεσε, την έβαλε σε μια βαλίτσα και τη μετέφερε 193 χλμ μακριά, μέσα σε πορτομπαγκάζ, σε μια απομονωμένη αγροικία. Όπως είπε η Έιλινγκ, ήταν «τρομακτικό» όταν έφτασε στο σπίτι και ο Χέρμπα της είπε ότι θα την πουλούσε ως σκλάβα του σεξ, εκτός και αν έβρισκε να του δώσει 300.000 ευρώ. «Νόμιζα ότι αυτά που έλεγε ήταν αληθινά, και δεν τον αμφισβήτησα στιγμή, επειδή έδινε πολύ λεπτομερείς απαντήσεις».

 

Live on @thismorning tomorrow 10:45am Book cover shot by @dannydesantos

A post shared by Chloe Ayling (@chloeayling97) on

 

Ωστόσο, κάποια στιγμή τη ρώτησε αν μπορούσε να τη φιλήσει και να έχουν σχέση. «Σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μου να ξεφύγω. Μόλις είδα την αντίδρασή του όταν του είπα πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι στο μέλλον- χάρηκε και ανυπομονούσε και μιλούσε συνέχεια για αυτό- ήταν αυτή η αντίδραση που με έκανε να συνειδητοποιήσω πως έπρεπε να συνεχίσω να το κάνω αυτό».

 

📷 @dannydesantos

A post shared by Chloe Ayling (@chloeayling97) on

 

Παρόλα αυτά, όταν συνειδητοποίησε πως δεν θα καταβάλλονταν λύτρα, την ελευθέρωσε και την πήγε στο βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο. Ενώ περίμεναν να ανοίξει, μάρτυρες τους είδαν να γελάνε μαζί σε μια καφετέρια.

Η Έιλινγκ παραδέχτηκε πως μπορεί να φαινόταν περίεργο, «αλλά γιατί να είσαι απόμακρη με αυτόν που αρχίζει να έχει συναισθήματα για εμένα και βασίζεσαι σε αυτά για να σε απελευθερώσει; Έπρεπε να κάνω ό,τι μπορούσα για να τον κάνω να με ερωτευτεί».

 

❤️

A post shared by Chloe Ayling (@chloeayling97) on

 

Ο Χέρμπα, Πολωνός υπήκοος, καταδικάστηκε τον Ιούνιο σε φυλάκιση 16 ετών και 9 μηνών μετά από δίκη στο Μιλάνο. Όπως υποστήριξε, είχαν συναντηθεί στο παρελθόν και είχαν ερωτευτεί, ενώ την απήγαγε επειδή ήθελε να δημιουργήσει θόρυβο για να βοηθήσει την καριέρα της μέσω έξτρα δημοσιότητας.

 

📷 @annafowlerphotog 💄@ruthlilyreynolds

A post shared by Chloe Ayling (@chloeayling97) on

 

«Ακόμα δεν έχω καταλάβει το κίνητρό του» είπε η ίδια. «Δεν μπορεί να είναι χρήματα...με έκανε φίλη στο Facebook πριν δύο χρόνια, είναι σαν να με παρακολουθούσε από τότε, οπότε πρέπει να υπάρχει και εμμονή».

 

📸 @partylikejzl 🌈

A post shared by Chloe Ayling (@chloeayling97) on

 

Όσον αφορά στη γενικότερη στάση της (και τις ενδυματολογικές της επιλογές στις εμφανίσεις της) όταν επέστρεψε στη Βρετανία, είπε πως «πήγα στους δημοσιογράφους επειδή νόμιζα ότι αυτό θα τους έκανε να φύγουν, αλλά τελικά δεν δούλεψε. Οι άνθρωποι περιμένουν να κλαίω όλη μέρα και να αποκοπώ από τον κόσμο, να μην εμφανίζομαι στις κάμερες. Θα μπορούσα να είχα επιλέξει αυτό, αλλά σκέφτηκα, πώς θα με βοηθούσε κάτι τέτοιο; Το να μιλάω για αυτό, το να συναναστρέφομαι ανθρώπους, ήταν ο τρόπος μου να το αντιμετωπίσω».