ΔΙΕΘΝΕΣ
12/01/2016 09:47 EET | Updated 12/01/2016 09:47 EET

Ερντογάν: Σύριος ο βομβιστής-αυτοκτονίας στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Βασικός στόχος η ίδια η Τουρκία

ASSOCIATED PRESS
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan arrives for welcoming ceremony for his Afghan counterpart Ashraf Ghani inside the presidential palace in Ankara, Turkey, Thursday, Dec. 24, 2015.(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Ως «τρομοκρατικό χτύπημα», που πραγματοποιήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος είχε έρθει από τη Συρία, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επίθεση στην τουριστική περιοχή Σουλτάναχμέτ, στην Κωνσταντινούπολη. Λίγη ώρα αργότερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, λέγοντας πως ο δράστης είναι 28 ετών και Σύριος.

Στη δημόσια δήλωση στην οποία προχώρησε λίγες ώρες μετά το περιστατικό που κόστισε τη ζωή σε 10 άτομα- ενώ ακόμη 15 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης- υποστήριξε πως αν και ο δράστης επέλεξε να επιτεθεί σε τουρίστες, βασικός του στόχος ήταν η ίδια η Τουρκία. Σημείωσε πως «μπροστά τον τρόμο...θα πρέπει να σταθούμε ενωμένοι» ενώ τόνισε πως η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της, ούτε να υποκύψει στον φόβο αφού η Τουρκία μάχεται κατά της τρομοκρατίας όποιο και εάν είναι το όνομα των δραστών.

Αφού καταδίκασε την επίθεση δεν παρέλειψε να επιτεθεί και πάλι σε ακαδημαϊκούς, συγγραφείς καλλιτέχνες κα- μεταξύ των οποίων και ο Νόαμ Τσόμσκι- για την κριτική που ασκούν στην τουρκική κυβέρνηση και στον ίδιο. «Διαλέξτε με ποιον είστε. Είτε είστε με το μέρος της τουρκικής κυβέρνησης είτε είστε με το μέρος των τρομοκρατών» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να διχάσει την κοινωνία αλλά και να...θολώσει τα νερά.

Πηγή: Guardian,Hurriyet Daily News

Sponsored Post