ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/09/2018 14:03 EEST | Updated 27/09/2018 14:39 EEST

Ερευνα στην Αστυνομία μετά το νέο βίντεο με τον Ζακ Κωστόπουλο

efsyn

Προκαταρκτική έρευνα διατάχτηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστθυνομίας, μετά το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών και δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να κλωτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο κατά την ώρα της σύλληψής του έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι πρόκειται να αξιολογηθεί συνολικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση στο περιστατικό.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η οποία τόνισε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές. «Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Συγκεκριμένα η υπουργός είπε: «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Η σημερινή παρέμβαση της κυρίας Γεροβασίλη έχει και πολιτικό περιεχόμενο, καθώς δίνει με αυτό τον τρόπο το στίγμα της, επιλέγοντας να σταθεί με αυστηρότητα απέναντι σε μία αμφιλεγόμενη αστυνομική πρακτική (στην περίπτωση της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου), όπου η ΕΛΑΣ δέχεται έντονη κριτική.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την τελετή ορκωμοσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Όλγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει ότι «η ευθύνη, η πρόκληση, όπως και η ασφάλεια και η προστασία, είναι και αυτές γένους θηλυκού. Επίσης, γένους θηλυκού είναι η δημοκρατία, η εμβάθυνση της οποίας είμαι απολύτως πεισμένη πως είναι ο ασφαλέστερος τρόπος δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας και προστασίας των πολιτών. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην εμβάθυνση της δημοκρατίας στην εμπέδωση της ισονομίας, στην εμπέδωση της άποψης πως η ελευθερία και τα δικαιώματα του καθενός φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθέρια και τα δικαιώματα του άλλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

 

Sponsored Post