ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/02/2021 15:18 EET | Updated 11/02/2021 15:23 EET

Έρευνα της ΓΑΔΑ μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία - Με βίντεο απαντά η Κατεχάκη

Τι κατέγραψε το drone της ΕΛ.ΑΣ.

Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής, ύστερα από τις καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας από αστυνομικούς κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στην οδό Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια, αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ έπεσαν με τα δίκυκλα τους επάνω σε διαδηλωτές, τραυματίζοντας μάλιστα κάποιους από αυτούς.

Επίσημα το υπουργείο προστασίας του πολίτη με ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι σε εικόνες που τράβηξαν με το ελικόπτερο της αστυνομίας φαίνεται μία μοτοσικλέτα της συγκεκριμένης ομάδας να πέφτει επάνω σε διαδηλωτές.

«15:41:33 άλλοι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» κατέρχονται την οδό Ρήγα Φεραίου. Κάποιες υπηρεσιακές μοτοσικλέτες φαίνεται να ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο και μία μοτοσικλέτα φαίνεται να κατευθύνεται πάνω σε μια ομάδα ατόμων, που βρίσκεται στο σημείο.

Η επέμβαση των αστυνομικών στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Με το ίδιο δελτίο τύπου δημοσιεύεται βίντεο με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα από την Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια, που έγιναν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και μπροστά στο κτίριο τής ΓΑΔΑ, όπου έγινε το απόγευμα συγκέντρωση συμπαράστασης στους 52 προσαχθέντες.

Εκεί - σύμφωνα με τις αρχές - τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί της άοπλης ομάδας ΟΔΟΣ.