ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/02/2019 08:42 EET | Updated 26/02/2019 13:22 EET

Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Κρήτη - Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

Μεγάλες καταστροφές σε οδικό δίκτυο, υποδομές και καλλιέργειες.

Eurokinissi

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο 61χρονος κτηνοτρόφος τα ίχνη του οποίου χάθηκαν όταν το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο ενώ εκείνος προσπαθούσε να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου. Σύμφωνα με το Cretalive το άψυχο σώμα του  άνδρα εντοπίστηκε κοντά στις Βρύσες σε απόσταση από την περιοχή Εμπρόσνερο. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες το σώμα του είχε εγκλωβιστεί σε καλάμια δυο χιλιόμετρα πριν την έξοδο στην θάλασσα. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία «Ωκεανίς», καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον νομό Χανίων γέφυρες έχουν καταρρεύσει, ενώ σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά στον Πλατανιά, καθώς υπάρχει φόβος για υπερχείλιση του ποταμού. Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν αρκετοί οικισμοί στα σύνορα του νομού Ρεθύμνου με τα Χανιά.

 

 

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να δοθούν άμεσα στην περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την διάνοιξη των σημείων που έχουν κλείσει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και σε οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σήμερα δύο μεγάλες μεταλλικές γέφυρες θα τοποθετηθούν από τον στρατό, ώστε να αποκατασταθεί προσωρινά η σύνδεση με τους οικισμούς.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε λόγο για μεγάλης κλίμακας καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές και σε καλλιέργειες.

Στην υπόλοιπη χώρα, αποκλεισμένα παραμένουν πολλά χωριά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ σε άλλα έχει διακοπεί.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο και σε αρκετές πορθμειακές γραμμές.

Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αντιμετωπιστούν το συντομότερο οι καταστροφές στην Κρήτη και τα Χανιά, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter με αφορμή τις καταστροφές από την κακοκαιρία.

Sponsored Post