ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/05/2018 17:11 EEST | Updated 24/05/2018 17:12 EEST

Ηριάννα Β.Λ: Δεν είμαι ούτε στατιστική, ούτε φασματική μονάδα. Είμαι οι κόποι μου που καταστρέφονται

SOOC/FILE

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η τρίτη συνεδρίαση στο Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σήμερα εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι δύο βιολόγοι που έχουν κληθεί από την υπεράσπιση (Α. Φύτρου και Γ. Φίτσιαλος) της Ηριάννας σχετικά με την ανάλυση DNA, ενώ, όπως γράφει η Αυγήπραγματοποιήθηκαν και οι απολογίες των Περικλή και Ηριάννας, με τη συγκίνηση να είναι έντονη σε όλο το ακροατήριο.

«Είμαι από τον Ιούνιο στη φυλακή. Η ζωή μου άλλαξε δραματικά. Πήρε μια τροπή που δεν την περίμενα. Όσο και αν είχα άγχος για το τότε επικείμενο δικαστήριό μου, πίστευα ότι η αλήθεια μου θα ήταν αυτονόητη» είπε η Ηριάννα στην απολογία της.

Όπως ανέφερε, καταδικάστηκε για μια οργάνωση τα μέλη της οποίας δεν γνωρίζει. «Ως προς τα όπλα το μόνο που με συνδέει με τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι η έκθεση της κ. Μεθενίτη. Δεν είμαι ούτε στατιστική, ούτε φασματική μονάδα όπως λέει η κ. Μεθενίτη. Είμαι οι κόποι μου που καταστρέφονται» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Όλοι μας θέλουμε να ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία. Σε μια κοινωνία που προσεγγίζει την ουτοπία. Εγώ εργάζομαι με ανθρώπους που έχουν αφήσει τη χώρα τους, που θέλουν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτή είναι η ταυτότητά μου. Να βοηθάω μετανάστες να μάθουν ελληνικά για να σταθούν στα πόδια τους. Δε με νοιάζει αν είναι σκευωρία, με νοιάζει που έχει καταστραφεί η ζωή μου».

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 28 Ιουνίου όπου και αναμένεται η εισαγγελική πρόταση, οι αγορεύσεις της υπεράσπισης και η απόφαση, εφ’ όσον το επιτρέψει ο χρόνος.

Πηγή: Avgi.gr