ΔΙΕΘΝΕΣ
01/04/2018 17:10 EEST

Ερντογάν: Ε! Νετανιάχου είσαι ένας κατακτητής

Νετανιάχου: Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα ηθικής

Anadolu Agency via Getty Images

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Μπένζαμιν Νετανιάχου ότι είναι «τρομοκράτης», μετά την απόρριψη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ  «μαθημάτων ηθικής» από την Τουρκία. 

«Ε! Νετανάχου! Είσαι ένας κατακτητής! Και ως κατακτητής βρίσκεται σε αυτά τα εδάφη. Ταυτόχρονα, είσαι και τρομοκράτης», δήλωσε ο Ερντογάν, σε ομιλία σε υποστηρικτές του στα ’Αδανα, στη νότια Τουρκία, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Αυτά που κάνεις στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους θα γραφτούν στην Ιστορία και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε προσθέτοντας ότι «ο ισραηλινός λαός ανησυχεί με αυτά που κάνεις».

«Εμείς, δεν είμαστε ένοχοι για καμιά κατοχή», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως θερμός υποστηρικτής του παλαιστινιακού ζητήματος, η Άγκυρα διατηρεί εύθραυστες σχέσεις με το Ισραήλ, παρά τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων τους το 2016, έπειτα από χρόνια ψυχρότητας.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου το Σάββατο είχε απαντήσει μέσω Twitter στις αρχικές κατηγορίες που είχε εξαπολύσει ο Ερντογάν ότι το Ισραήλ διέπραξε «απάνθρωπη επίθεση», μετά τον θάνατο 17 Παλαιστίνιων σε συγκρούσεις κατά μήκος του τείχους μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ. 

Ειδικότερα, ο κ. Νετανιάχου είχε γράψει στο Twitter ότι «Ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου δεν χρειάζεται μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους πληθυσμούς εδώ και χρόνια. Προφανώς αυτό επέλεξε η ’Αγκυρα για πρωταπριλιάτικη φάρσα».

«Μπράβο στους στρατιώτες μας», έγραψε ο Νετανιάχου. «Το Ισραήλ ενεργεί με σθένος και αποφασιστικότητα για την προστασία της κυριαρχίας του και της ασφάλειας των πολιτών του», συμπλήτωνε.