ΔΙΕΘΝΕΣ
19/09/2020 19:38 EEST

Ερντογάν: Θέλουν να εμποδίσουν την αφύπνισή μας, όμως θα γίνουμε παγκόσμια δύναμη

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στην τελετή έναρξης του 5ου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βόρειου Μαρμαρά.

ASSOCIATED PRESS

Tον μεγαλοϊδεατισμό του απέδειξε για μια ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή έναρξης του 5ου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βόρειου Μαρμαρά.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε ακόμα μια φορά την επιθυμία του να κάνει την Τουρκία παγκόσμια δύναμη.

«Κάθε βήμα που κάνουμε είναι ο θεμέλιος λίθος του οράματος μας. Έχει ζωτική σημασία για εμάς, να πετύχει ο αγώνας που κάνουμε στον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό τομέα, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα», τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Συμπλήρωσε επίσης πως «κάποιοι θέλουν την Τουρκία να δίνει αγώνα με τα εσωτερικά της ζητήματα και θέλουν να εμποδίσουν την αιώνια αφύπνισή μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην Αγία Σοφία είπε μεταξύ άλλων πωε η αποχώρηση του Ορούτς Ρέις ήταν μια κίνηση διπλωματίας από την πλευρά της Άγκυρας, ωστόσο διευκρίνισε πως η χώρα του μπορεί να κάνει επίδειξη ισχύος αν θέλει.

«Γιατί αποσύραμε το Oruc Reis; «Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία, ας κάνουμε ένα θετικό βήμα στη διπλωματία. Αφήστε την Ελλάδα να καλωσορίσει θετικά την προσέγγισή μας και εμείς κάνουμε ένα βήμα αντιστοίχως. Αυτό κάναμε», είπε χαρακτηριστικά.